05.11.2015 | 14:32
Местан с още оправдания за изборния резил: Резултатите на реформаторите били слаби, а не на ДПС
Формалният председател на движението отново се хвали, че партията била втора политическа сила

От няколко дни насам сме свидетели на добре планиран сценарий за интерпретативна подмяна на изборните резултати. Тази манипулация на общественото съзнание има два основни елемента. Първият – да се подцени резултатът на Движението за права и свободи (ДПС) и вторият елемент на манипулацията – да се хиперболизира твърде скромният резултат на Реформаторския блок. Това заяви на брифинг в парламента председателят на ДПС Лютви Местан.

Това е втората пресконференция след местните избори, на които той обръща сериозно внимание на резултатите единствено на коалиционния партньор на ГЕРБ – Реформаторския блок.

Според Местан в медиите силният резултат на ДПС се възприемал като проблем за властовата форма и стабилността на кабинета. “Дали това е основателно или не е вторичен въпрос, но такова е доминиращото мислене на малките партньори в управляващата коалиция”, коментира лидерът на ДПС.  Той иронизира, че ако реформаторите имали по-силен резултат на изборите, на които спечелиха областни кметове в Плевен, Монтана и Шумен, щели да пожелаят да имат не седем, а 17 министри.

Местан отбеляза, че тази сутрин слушал участието на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по телевизията. Именно от там той останал с впечатлението, че и на ГЕРБ им  било писнало от хиперболизирането на “повече от скромния резултат на Реформаторския блок”, който градирал не като слаб, а като много слаб.

“Има добре планиран сценарий за подценяване на резултата на ДПС и неслучайно много публикации в добре известни медии, “приятелски” към нас може да прочетете статии, където се посочва, че имаме областен кмет само в Кърджали”, изтъкна Местан. По думите му това издавало ужас, че стратегията за “измитането” или “елиминирането” на ДПС не е успешна и дори точно обратното.

“ДПС има своята стратегия за разширяване чрез реабилитирането като основа за нов либерализъм в българската политика. И тази стратегия ще успее и никакви интерпретации не са в състояние да подменят тази реалност с измислена, угодна”, закани се Местан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране