20.12.2015 | 8:46
Миков кани Радан за вот на недоверие
Лидерът на БСП няма конкретни очаквания от новия правосъден министър

БСП ще кани преминалия неотдавна в опозиция лидер на ДСБ Радан Кънев за вот на недоверие срещу правителството. Това стана ясно от думите на лидера на столетницата Михаил Миков в предаването “Тази събота” по Би Ти Ви.

“Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема”, каза Миков. На въпрос до кои партии ще бъде адресирано предложението, той отговори: “Партиите, които са в опозиция – ДПС и “Атака”, а защо не и на Радан Кънев и неговата група”. По думите му основните слабости в управлението на втория кабинет на Бойко Борисов са здравеопазването, енергетиката и демографската политика. Енергетиката никога не е била по-зле, обяви лидерът на БСП. “Ако така продължава, едни предсрочни избори ще са необходими. По-важно е обаче те да са честни”, каза още Миков.

Той коментира и избора на Екатерина Захариева за правосъден министър и посочи, че няма конкретни очаквания за нейната работа. “Няма никакъв сигнал, че ще има промяна в политиката в областта на съдебната власт. Там има редица натрупани проблеми, за които даже няма усещане”, каза още Миков. Той е категоричен, че след гласуваните изменения в основния закон гражданите няма да получат нито по-справедливо, нито по-бързо правосъдие. Миков призна, че годината е била трудна за столетницата. Като свои грешки той определи липсата на настойчивост в изваждането на истината за редица проблеми – за членския състав на партията, за определени дейци, които предпочитат собствения си комфорт пред социалистическите идеи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране