28.07.2022 | 13:54
Нахлува студен атмосферен фронт с много дъжд
Максималните температури в повечето райони ще са между 31° и 37°

Предупреждение за значителни количества валежи е обявено в Западна и в Централна Северна и Югозападна България. Има опасност и от градушки. Причината – студен атмосферен фронт, който ще премине през страната, предаде БНТ.

С очакваните валежи днес в Западна България, а в петък и в централните райони от страната опасността от възникване на пожари ще намалее. Екстремален ще остане рискът в Източна България, където днес и в петък ще се задържи слънчево и с изключение на морския бряг – много горещо. Малко по-ниски, в сравнение с вчера ще бъдат максималните температури днес , в повечето райони между 31° и 37°, в София, след 33° вчера, днес ще бъде не повече от 29°. Ще духа умерен, в Източна България – временно силен североизточен вятър.

Слънчево ще се задържи през целия ден времето и на морския бряг, с умерен, след обяд временно силен североизточен вятър.

Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде около 3 бала, което съответства на височина на вълните до около метър.

Лоши условия за туризъм в планините в Западна и Централна България, където на много места ще има валежи, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевични бури.

В масивите в Източна България ще бъде предимно слънчево с умерен, временно силен североизточен вятър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране