13.10.2016 | 0:01
Нашите опоненти слагат популизма като говорене!
Стадионът като разум на избирателите
Долна баня. Епизод от кампанията на Цецка. Великият синтактик Цецерон надъхва актива. Кампанията е президентска, но Цецо не забравя и успехите на местната власт.

***

Цветан Цветанов: Скъпи приятели,

Може би в Долна баня съм идвал над 20 пъти за последните години. И си спомням много добре как извървяхме този път с учредяването на ПП ГЕРБ. Знам колко беше трудна победата 2007. Владо стана кмет. И знаете, че ние трябваше да противодействаме не на политическите си опоненти, а на популизма, който слагаха като говорене нашите политически опоненти. Знаете Владо през какъв период мина. Но Владо имаше една единствена цел: човек, който е номиниран от ГЕРБ, трябва да работи само и единствено за интереса на хората. (Овейшън.) Владо правеше това през цялото време. (…)

Скъпи приятели,

Тук аз съм убеден, че победата ще бъде за ГЕРБ. Не защото това ще е поредната победа. А защото вие вярвате на Владо, вие вярвате на ПП ГЕРБ. И ПП ГЕРБ, когато застава пред вас, издига най-достойните, знаещите и можещите. Затова г-жа Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев са достойните в тази президентска надпревара. И ние ще заложим на ежедневни срещи. Ще посетим над 200 населени места. Ще посетим всички области. Сами разбирате, че когато знаеш, че успехът ти е гарантиран, ти можеш да кажеш – няма нужда да минаваме там. Но ние искаме да изразим, на първо място, уважението към вас. За подкрепата, която получаваме тези десет години. За това, което правим и ще продължим да правим. Защото Долна баня е едно приятно място за живеене. Долна баня се промени с трите мандата на Владо. И това е благодарение на всички вас, защото вие сте работодателите, които го назначихте! (Овейшън.)

И ако си спомните последната ни среща, когато откривахме стадиона, знаехте какво говореха вашите съседи в Костенец: евала на ГЕРБ, браво на разума, който проявяват избирателите в общината. Защото сега, когато дойдохме тук, преди това минахме и през Костенец. Всичките съжаляват, затова че не успяхме там да постигнем победа 2015 г. Но това, което винаги съм залагал в една кампания – когато посещавам Долна баня, знаете ли защо го правя? Защото това вече е суеверие, че винаги ГЕРБ ще побеждава. Защото вие сте победители и вие го доказахте 2015 г. (Овейшън.) Когато, г-жо Цачева и г-н вицепрезидент, Владо направи кампания заедно с хората. И те избраха 11 от възможни 11 общински съветника, които са от ПП ГЕРБ. (Ураганен овейшън.) И понеже и кметът, и заместник-кметът бяха в листата, те знаеха, че това ще е икономически добре за общината. В момента общината работи с 9 общински съветника, за да може действително кметът и заместник-кметът да продължат напред. Благодаря ви, приятели! Не си представяте какво вълнение изпитвам, когато идвам в Долна баня. И всеки път, когато с Владо имаме възможност да говорим по разни теми, той винаги говори за решаване на вашите проблеми!

Това, което обаче искам да ви кажа в тези дни: на 6 ноември – № 17. Защото г-жа Цачева е първият председател на Народното събрание. Г-жа Цачева ще бъде първият президент на Република България. (Овейшън.) Защото жената, всеки един мъж може да се прави на голям мъж, когато е сред мъже. Но когато се прибере вкъщи, знае, че единственият президент – това е неговата жена. (Смях, овейшън.) Затова, скъпи дами, убедете половинките си да гласуват разумно. Проявете родителския, грижовния си майчински си инстинкт. Защото вие сте тези, които могат действително да покажат, че непротивопоставянето е решаващо за едни избори. А консенсусът и диалогът са водещи в решаването на проблемите. Г-жа Цецка Цачева го прави ежедневно в 41-я парламент и в 43-я парламент. Аз се гордея като председател на най-голямата ПГ, че председателят на българския парламент е първата жена, тя е от ГЕРБ и тя е г-жа Цецка Цачева. (Цунами-овейшън.) И най-важното е, че тя не дели партиите на тези, които формираме парламентарното мнозинство, и тези, които са в опозиция. Защото тя знае, че нейната роля е да бъде първа сред равни. И тя го прави по възможно най-добрия начин. Тя е първата жена президент на България и в тази кампания тя е първа срещу всички равни, които са в тази кампания.

Благодаря ви приятели, бъдете живи и здрави!

1 коментар

  1. Давидов каза:

    Милионите левове събрани от инкасаторите на Борисов под формата на партийна субсидия от гърбът на бедния данъкоплатец,вече са в централите му,за да започне дивата и идиотска предизборна битка.Живея в голям областен град.Вчера беше тапетирано на всички възможни места на територията на градът, с образа на “изящната”даскалицата от с. Драгана плевенско.На фонът на мизерното съществуване на някои мои сънародници,неизплатени заплати на миньорите от Н-ката мина,самозабравилите се жадни за власт хиени,пилеят огромни пари за плакати,певици,софри,плащане на мобилни,миризливи бюлетини,пръснати по всички точки на най бедната държава в ЕС и далеч извън него!Тук ще цитирам Сл.Трифонов:Няма такава държава!Аз ще се самоцитирам: Има такава държава!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране