06.11.2015 | 0:01
Наукообразният Местан замечта за Бостан по заповед на Доган
Как с 267-те хиляди гласа на местните избори ДПС реши, че ще трябва да раздава порциите в държавата?

Вече прогнозирахме, че от ДПС ще ни облъчват многократно със заключения за това колко стабилно са се представили на изборите и колко слаб е Реформаторския блок.

Не държим особено да се хвалим, но отново се оказахме прави. Тази седмица на два пъти формалният председател на ДПС Лютви Местан даде пресконференции, на които упорито ни убеждаваше колко стабилен е резултатът на партията му на изборите и колко отчайващо слабо са се представили реформаторите. И, разбира се, всичко това гарнирано с приятелски съвет към ГЕРБ да сменят коалиционните си партньори. “Халал да са им тези партньори”, дори изненадващо простовато се изрази, иначе майсторът на сложните езикови формули Местан, очевидно с цел да бъде ясно разбран от електората.

Съвсем “случайно”, през седмицата, от близки до ДПС сайтове, бе лансиран призив към Бойко Борисов да се отървава колкото се може по-скоро от реформаторите. На едни бързи избори, ГЕРБ щял да получи абсолютно мнозинство и да си управлява спокойно /Ако не е абсолютно, има КОЙ да помогне, очевидно е идеята/.

В подкрепа на тезата си, лидерът на ДПС цитира бройката на кметовете от неговата партия, и на тези на реформаторите. Очевидно, трябва да повярваме, че тежестта на сто села в Кърджалийско е по-голяма от тази на четири района в София.

Само че, иначе аватарът на Ахмед Доган, очевидно, или е скаран тотално с математиката, или откровено лъже. Да видим данните на социологическа агенция “Медиана” /Не може да бъде обвинена в “сини” пристрастия/ за резултатите от вота по партии. Агенцията е направила изчисления по данните от протоколите на ОИК за избор на общински съветници.

Според тях на парламентарните избори РБ са имали 291 806 гласа, а сега, изчислени приблизително, заради различния характер на изборите – около 230 хиляди. В същото време, ДПС е имало на парламентарните избори, 487 134 гласа, а сега – 267 000. Иначе казано, спад с над  200 000 гласа!!!  Отделно, ДПС губи ключови и знакови общини като Исперих, Кубрат и др.

Е, къде Местан видя увеличаване влиянието на партията си. Както и да го погледнем, представянето на ДПС е провал. Но, за целите на план “Бостан”, това изглежда няма никакво значение. Важното е да бъдем убедени, че “бостанът” е единствената алтернатива пред България. И после спокойно и на воля да започне да брули бостана с еврофондовете.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране