31.10.2017 | 19:51
Николай Петров засегна две силни и влиятелни лобита, Btv изпълни поредна поръчка. Кой я плати?
Бившият здравен министър прокара забрана за откриването на нови болници и регистрирането на нови лекарства

Вицепремиерът Валери Симеонов защити министъра на здравеопазването Николай Петров, който вчера подаде оставка. Симеонов заяви, че “цялата биография на проф. Петров била хвърлена в мръсния канал, а името му  – похабено и обругано”, след разследването на bTV , според което здравният министър в оставка дал две обществени поръчки на мъжа, от когото дъщеря му Руслана има дете.

Вицепремиерът смята също така, че до натиска върху Николай Петров се е стигнало, тъй като той е засегнал нечии икономически интереси в медицинските среди. “Ще ми се това мероприятие да е от икономически засегнатите кръгове в медицинските среди, а именно, да не забравяме, че за следващата година г-н Петров в качеството си на министър на здравеопазването прокара забрана за откриването на нови лечебни заведения и регистрирането на нови лекарства. Тук има две огромни лобита, изключително силни и влиятелни с много средства зад тях. Едното е фармацевтичната мафия, а другото – лекарската мафия, защото здравеопазването изключително тежко се ощетява и се краде в България”, обясни Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов обаче допуска и друг вариант, довел до оставката на Николай Петров – “упражняване на влияние от медиите”.  “България в последните години се управлява от две телевизии – bTV и Нова телевизия. Ако това е поредният опит за упражняване на влияние, опияняване от медийна власт, това е лошо, защото в този случай bTV се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави”, не спести критики вицепремиерът, който води собствена война с медиите.

Валери Симеонов уточни, че и срещу него е имало такава безпрецедентна медийна атака, след участието му в Нова телевизия. Той съобщи, че след като не е получил извинение ще осъди медиите, а жалбите му вече били подготвени. “Всеки политик трябва да действа като мен”, препоръча вицепремиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране