26.01.2024 | 13:00
Нинова подскача от радост и заговори за корупционен кръг около президента: Пеевски знае, има и доказателства
Соцлидерката жадува за разправа с опозиционерите си в БСП, приютени от Румен Радев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изненадващо обяви, че Делян Пеевски сигурно знае за какво говори, когато прави намеци за корупционен скандал около президента Румен Радев, и го призова да „продължи да говори“. В началото на седмицата председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски излезе с позиция, в която отправи остри думи към Румен Радев, поиска му оставката, „призова го да си основе проектчето“ и намекна за корупционни схеми около президента.

Пеевски обяви, че президентът е събрал много пари от двете години управление на служебните кабинети и каза, че около Радев има „чудовищен корупционен кръг“. „Къде потъна „пътят на Копринката?“, „Къде потъна Сотир Ушев?“, „Кой е касиерът?“, бяха сред намеците на Пеевски.

Днес в кулоарите на парламента Нинова изненадващо обяви, че Пеевски най-вероятно има достатъчно доказателства за това, което говори. „Тези, които говорят за чувалите с пари, за „копринката“, трябва да продължат да го правят. През годините сме чували много такива неща. Тези, които знаят повече и имат доказателства (…) органите да започнат да работят по тези въпроси“, каза тя. „Така че, да ги дава и да говорят – и Сарафов, и той, и всички замесени в този корупционен скандал“, призова тя.

Преди удара – ласкателство

Преди да насърчи Пеевски да „продължи да говори“, Нинова приветства решението на президента Румен Радев да не се яви на клетвата на новите конституционни съдии – Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. Според нея това се дължи на факта, че е „послушал БСП“.

„Както знаете, ние го призовахме да не ходи на клетвата в Конституционния съд. Изборът на съдии беше противоконституционен. Оценяваме го положително, това е нашият призив и Радев го послуша“, коментира тя.

БСП сега чакат КС да отмени решението за избора им от НС. „Най-малкото, заради което е нелегитимно решението, е срокът – мандатът е 7-годишен, а те ги избраха за девет години“, заяви председателят на левицата.

Пеевски: Нинова направи този, да не казвам какъв, президент, докара го с мръсни кубинки

Делян Пеевски също даде кратко изявление в кулоарите. Той каза, че Радев е „просто един гост“ и няма защо да коментира отсъствието му от клетвата в KС.

Пеевски заяви, че нищо не „пуска в пространството“, а че всички хора край Радев вече са „известни на обществото“.

„Трябва питане към прокуратурата по действащи сигнали и да се види какво се е случило. Антикорупционният фонд защо толкова години не разследва тези касиери на Радев“, попита той.

Пеевски заяви, че не му е ясно защо не се говори за „корупционните схеми“ на президента.

„Корнелия Нинова сама разказва как го е завела в президентството. Това по кулоарите разказва – как го е взела с мръсни кубинки, този, да не казвам какъв, и го е направила президент и аз съжалявам, защото това е наказание за България“, каза на финала на изказването си Делян Пеевски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране