30.05.2019 | 13:04
Нинова: Сама реших да подам оставка
Очаквахме негативният вот да дойде към БСП, а той се изля към всички партии, каза тя

“Сама реших да подам оставка. Това е личен акт. Смятам, че първият носи отговорност. Убеждаваха ме колеги, партийни структури да не подавам оставка. Загубихме изборите. Очаквахме да победим”. Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова пред bTV два дни, след като депозира заявлението си за напускане и поиска своеобразен вот на доверие от конгреса на партията.

“Успяхме спрямо предишните европейски избори да повишим избирателите си. Единствените сме, които имат един депутат повече. Другите или запазват, или губят по един депутат… Привърженик съм на споделената отговорност. Трябва на местата, където губим да се види защо. Да се направят конференции и да се реши какво да се направи”, допълни Корнелия Нинова и допълни, че е работила добре със Сергей Станишев.

“33% за България на фона на 50% за Европейския съюз е ниска избирателна активност. Това е знак, че негласуването е знак към всички нас, че не ни одобряват. Очаквахме негативният вот да дойде към БСП, а той се изля към всички партии. Не можехме да покажем, че не сме част от статуквото. За мен това е сериозната причина за загубата ни. Това е сигнал към всички партии. Хората казват към всички ни: “Ние не се разпознаваме с вас. Ние не ви одобряваме”, каза още Корнелия Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране