24.03.2024 | 16:27
ГЕРБ сложи край на Сглобката, отиваме на нови избори
Отстъпихме за министерствата на енергетиката и отбраната, бяхме се разбрали, но ПП-ДБ поискаха и вътрешнто министерство, след като се бяхме разбрали, обяви Габриел

ГЕРБ и ПП-ДБ не са постигнали съгласие, стана ясно от изявлението на Мария Габриел, кандидат за премиер. Преговорите са приключили и резултатът е ясен – нови избори през юни, обявиха от ГЕРБ.

“Отиваме на избори. Бих искала да благодаря и на акад. Денков, с който не прекрачихме граници. Днес искам да кажа 5  неща. В последните 9 месеца смятам, че всички видяхме, че важни реформи се случват с ГЕРБ. Показахме, че можем да отстъпим в името на националния интерес. В името да направим всичко възможно България да има правителство имаше разговори. Отново направихме отстъпки. Казваме “не” на постоянните нови условия. Очертава се да се върнем към тях след избори, които. се надявам да са момент за мисъл към страната”, каза Мария Габриел пред журналисти.

“Утре ще внеса писмо в НС, че оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат”, добави тя.

“В момента, в който дадохме заявка, че можем да отстъпим за министерството на отбраната и министерството на енергетиката, бе поискана смяна и в министерството на вътрешните работи”, разкри вицепремиерът.

“Въпросите не са за нас”, отвърна тя запитана защо е поискана смяната в МВР. “Не бива да се вторачваме в поста и в министерството, а в начина, по който това се случва. Казваме “не” на каквито и да било нови условия, на каквито и да било преговори за втори мандат, категорична бе Мария Габриел.

„Казах, че не очаквам лични извинения, а извинения към всички жени и майки, които са на високи позиции. Не съм получила такива извинения“, каза още Габриел.

“Казваме „не” на преговори с втори мандат“, обяви Габриел.

Липсата на принципи взриви сглобката, категорична бе Деница Сачева.

Вижте повече във видеото:

1 коментар

  1. Получи каза:

    се много добре! Хората видяха недостойното и алчно поведение на ППтата, стремежа им да управляват сами държавата ни само в техен личен и партиен интерес, без значение на останалите хора в страната! Отиваме на избори, отдавна очаквани с нетърпение, за да натирим тези лъжци и сметкаджии от властта в нашата страна!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране