26.01.2024 | 11:22
Общински съветник спасил детето на убийцата Габриела, оставила го само и едва не го блъснал автомобил
Наложи ми се да се обадя на тел.112, защото нямах контакт с нея и майка й започна да ме тормози, споделя Владимир Павлов

Общински съветник от Бургас е спасил шестгодишният син на Габриела Славова. Пред Нова телевизия Владимир Павлов, който е неин съсед, разказа как преди три години момченцето е било оставено само едва не се е оказало под гумите на автомобил.

„Стоях си вкъщи и чух изключително силни трясъци на врата. Ние имаме камери, защото сме често обирани. В момента, в който има такъв шум, поглеждаме, за да видим дали не се разбива апартамент. Тогава видях как Габриела Савова на бегом излиза от входа, качва се в служебен автомобил и потегля със страшна скорост. В този момент малкото малкото момченце застана на вратата и започна да вика „Мамо, мамо, къде си“. Беше по къси панталони, босо и тръгна по стълбите надолу“, добавя той.

„Детето отвори входната врата на блока и излезе на улицата. Тогава бързо тръгнах след него и го хванах в момент, в който можеше да го удари кола. Държах го за ръката, но тъй като тогава не можех да я открия тук, нито имах телефона, нито друг контакт с нея, се принудих да се обадя на телефон 112 и да повикам органите на МВР, които да ми съдействат, за да открием някой от родителите на малкото дете“, пояснява Павлов.

„Трябваше да се обадя на полицията, защото нито мога да го вкарам в моя дом, тъй като ще ме обвият за друго, нито имам право да влизам в техния апартамент. Служителите на реда я издириха за 30 минути и я доведоха принудително. Тя каза, че имала някаква служебна работа, а детето щяло да се оправи само. Когато влязоха с поемни лица в апартамента, се оказа, че има оставени на печката съдове с вряща вода, включен бойлер“, добавя той.

„Тогава полицаите сигнализираха Агенцията за закрила на детето, които предприеха мерки, за да се види дали се полагат адекватни грижи за това дете. Бях привлечен като свидетел и в продължение на една година бях викан, за да давам свидетелски показания“, разказва общинският съветник.

Той сподели, че след този случай Красимира Трифонова е започнала да изпраща сигнали срещу него. „Служителите, които идваха на проверки, споделяха, че ги премали много сериозно, защото били подадени от човек от Министерството на външните работи“, каза още Владимир Павлов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране