09.07.2015 | 23:18
Още сигнали за полицейско насилие: Ченгета натопили бизнесмена Лъчезар Братоев
Униформени от Варна съчиняват гнусни показания срещу него, видео ги уличава в лъжа
Снимка: Варна утре

Варненски полицаи са натопили Лъчезар Братоев с измислени показания в съдебна зала. Това заяви бизнесменът в предаването “Господари на ефира”, което продължава да излъчва сигнали брутално полицейско насилие в страната.

Братоев е арестуван на 2 февруари 2014 г. пред варненския ресторант “Сезони”, когато се намесил на страната на шофьорка, спряна от полицай. Собственикът на известната фирма LZ Yachting казал на униформения, че няма право да санкционира, защото кметската забрана за движение на автомобили в местността “Салтанат“ е отменена от съда.

Ченгето поискало личната му карта и му заявило, че е фалшива, защото била с “олющени краища”. След това Братоев бил повален на земята и арестуван. Още същия ден, под диктовката на прокурор Ева Томова, полицаите дават напълно измислени показания – че арестуваният е нападнал униформения, псувал, заплашвал с уволнение, както и че е отправил “ужасяващи секс предложения, остойностени от него в паричен еквивалент”.

След няколко месеца, Районният съд в морската столица напълно оневини известния яхтсмен. Съдията по наказателното дело Атанас Шкодров произнеся справедливото си решение по сагата, но прокурорката Томова продължава да настоява за пробация за Братоев до 2 г. по програмата „овладяване на гнева“.

Причината за неочаквания обрат на делото отново е видео. Измислените “доказателства” за прокуратурата са оборени от записите от охранителните камери в сградата на II РПУ, където е задържан Братоев. Кадрите показват недвусмислено, че от колегиална солидарност ченгета са дали лъжепоказания, защото изобщо ги е нямало в стаята за разпити. Не се видя никъде и това, че бизнесменът е бил пуснал ръка на полицайката Йорданка Манушкина под масата, както се твърдеше в обвинителния акт. Освен това видеокамерите показаха, че Братоев не е нападал и блъскал полицая, който го арестува, защото излезе в цял ръст с ръцете в джобовете си.

1 коментар

  1. Данаил Лазаров каза:

    Моля нека всеки да види от тези линкове тук по какъв престъпен и крайно несправедлив начин бях обвинен аз от второ РПУ на МВР-Варна от старши разследващ полицай М. К. по ДП № 1991/2013 г. и 1852/2013 г. чрез склоняване на свидетели да лъжесвидетелстват срещу мен от страна на ст. разследващ полицай М. К. и чрез подправени и фалшиви показания аз бях несправедливо обвинен от полицията и изправен пред съд, където бях признат за виновен, но сега малко преди края на обжалванията ми истината се разбра по моя случай и свидетелите си признаха писмено по делото как от полицията са ги карали да лъжесвидетелстват!

    http://varna.topnovini.bg/node/706473

    http://topnovini.bg/node/657593

    https://www.facebook.com/%D0%9D%D0%B5%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-1795037870724852/

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране