17.05.2015 | 22:31
Откриха бомба в автобус с българи в Унгария
Рейсът на фирма Омега Груп е пътувал от Прага за Варна

Автобус, в който са пътували предимно български граждани, е бил задържан в Будапеща, заради намерена бомба в багажа на един от пътниците.

Автобусът на фирма Омега Груп е пътувал от Прага за Варна. Пътуването протичало нормално до момента, в който шофьорите усетили миризма на бензин. Сторило им се странно, тъй като автобусът бил на нафта. Спрели на Околовръстното шосе след Будапеща. Огледали добре автобуса и не установили конкретна причина за миризмата.

Тогава единият от шофьорите попитал пътниците какво носят в багажите си. След като разговаряли и претърсили и багажното отделение се оказало, че има един куфар в повече. Когато го отворили намерили разлята туба с бензин и бомба, разказват от фирмата за OFFNews. Шофьорите веднага подали сигнал и на място пристигнала полиция и жандармерия.

Единственото, което се знае за собственика на въпросния куфар е, че се е качил от Прага и е слязъл в Будапеща. Всички пътници са били изкарани от автобуса. Направен е обстоен преглед и бомбата е била обезвредена. Автобусът е бил под наблюдения около 10 часа. Потеглил е отново по маршрута си днес на обяд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране