11.01.2016 | 0:01
Отцепниците от ДПС напускат днес ПГ на партията
Напусналите не са членове на движението

Подаваме заявления днес, че напускаме ПГ на ДПС. Това обяви вчера Хюсеин Хафъзов, един от членовете на партията, последвали Лютви Местан. Той уточни, че ще бъдат независими депутати. По повод информацията, че отцепилите се от ДПС ще създадат нова партия, Хафъзов отговори: “Не твърдя, че сме предприели стъпки в посока на учредяването на партия”.

“Много скоро ще призовем всички от ДПС да подадат оставки, защото ни подведоха. Гласувахме за една либерална демократична партия, която се отнесе авторитарно със своя председател и това е крайно неприемливо”, коментира Хафъзов.

Д-р Тунчер Кърджалиев, зам.-председател на ПГ на ДПС, определи случилото с Местан като нормален процес за оздравяване на партията. Той призна, че разговори между турския премиер и президент са водени с Борисов. Кърджалиев заяви, че тези, които са решили да последват Местан и да напуснат парламентарната група, не са членове на ДПС. Той припомни, че през април на националната конференция на състезателен принцип ДПС ще избере нов председател на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране