30.06.2021 | 21:51
Овчаров: През 2013г. мутрите управляваха България през БСП (видео)
Сергей Станишев направи една партия със 130 години придатък на мафията

През 2013г. БСП направи правителство на октопода, за да може да се управлява държавата през БСП. Това беше върховното унижение за БСП. Една партия със 130 години история стана придатък, за да може чрез нея мутрите да управляват България. Това сложи началото на едни тежки протести, след които не бяхме взели тежки мерки в партията, нямаше да имаме сериозно бъдеще. Това коментира бившият енергиен и икономически министър от кабинета “Станишев” Румен Овчаров в ефира на “Честно казано с Люба Кулезич”.

Бившият министър от кабинета “Станишев” Румен Овчаров отново беше осъден на две години условно заради концесията на мини “Бобов дол”. Решението е на апелативния спецсъд и не е окончателно. На първа инстанция Овчаров също беше признат за виновен, но втората отмени присъдата като намали щетите за държавата от 16 млн. лв. на 2,5 млн. лв. и постановява четири години изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност за три години.

“Не знам дали присъдата ми е за смях или за плач. На първо време очакват аз да плача, но този който го очаква се е излъгал, защото както не съм плакал 69 години, няма да започна да плача и на 70, защото няма защо. Очакват, че освен, че ще плача, ще и мълча за това, което се случваше в мини “Бобов дол”, коментира бившият министър.

“Третото, за което трябва да плача аз, но и всички българи, е състоянието на правосъдната система у нас. Когато видяхме как събраха ръководството на прокуратурата и съда беше ясно, че това е поръчкото представление, което има за цел да компрометират някой, да обвинят друг, да отнемат имуществото на трети и т.н. Първо първоинстанционният съд отменя всички обвинения на прокуратурата като нямащи общо с престъпленията”, допълни Овчаров.

По думите му прокурорите са го обвинявали за това какво се случва с мини “Бобов дол”, след като той е приключил да бъде министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране