17.03.2019 | 23:27
Падналият от втория етаж благоевградски актьор се възстановява успешно
Теодор Куков е с пукнат череп

33-годишният актьор Теодор Куков, който преди седмица се претърколи през парапет от втория етаж във фоайето на благоевградския театър и след летеж от близо 4 метра пукна черепа си, се възстановява успешно, казаха от болница „Света Ана“ – София: „Благодарение на младия лекарски екип от отделението по неврохирургия, ръководен от д-р Алиоски в бившата Окръжна болница, която сега се нарича „Света Ана“ Теодор се възстановява много добре.

 След 2 успешни операции хематомите му са отстранени, той вече става от леглото и се разхожда, каза за „Телеграф“ близката му приятелка Симона Любомирова, която е и пиарка на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров“. Майка му и сестра му са постоянно до него и всички се надяваме много скоро той да се върне здрав на сцената“, допълни Симона Любомирова.

Завеждащият отделението по ендоваскуларна неврохирургия към бившата Окръжна болница, която сега се нарича „Света Ана“ д-р Нурфет Алиоски е роден в днешната република Северна Македония. Завършил е Медицинския университет в София през 1999 г.: “Тогава това беше един от начините да се избегне войната в Югославия. През 1993 година избрах София и се явих успешно на кандидат-студентски изпити по медицина ”, казва д-р Алиоски. Първата му специализация е в Клиниката по чернодробна хирургия в Александровска болница при проф. Гайдарски и проф. Димитрова. Взема специалност по хирургия през 2005 г., но постепенно се насочва към неврохирургията. Перфектен професионализъм и хипократово себеотдаване на медиците са в основата на бързото възстановяване на младия благоевградски актьор.

Припомняме, че в Благоевград на 11 срещу 12 март вечерта след премиерата на спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ по Оскар Уайлд с участието на Калин Врачански превъзбуденият от успешната премиера 33-годишен актьор от благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров“ Теодор Куков падна от 4 метра височина и си пукна черепа. Нелепият инцидент стана около 01:30 часа по време на коктейла след премиерата на спектакъла. Младият актьор се спъна и се претърколи през парапет във фоайето на театъра, от около 4 метра височина. Веднага е транспортиран в благоевградската болница, която се намира наблизо. Около 5 часа сутринта на 12 март пострадалият беше транспортиран в софийската болница „Света Анна“.

Теодор Куков е роден на 4 април 1985 г. в Плевен. Завършил е Актьорско майсторство в Югозападния университет „Неофит Рилсли-Благоевград, в класа на доц. Огнян Спиров. Повече от дузина са ролите, които Теодор Куков е изиграл предимно в Благоевградския театър, но е гастролирал още в Хасковския и Кърджалийския театри. Любими роли са му: Джо – в “Джон и Джо” по Агота Кристоф, Пьотър Симеонич – в “Добрият доктор” от Нийл Саймън, Пощенски раздавач – в “Януари” от Й.Радичков, която роля му е дебют на сцената на ДКТ”Д.Димов” гр.Кърджали. Участвал е в “Големите момичета не плачат” по пиесата на Нийл Саймън, “Странната двойка”, която режисьорът Михаил Петров поставя на сцената на Драматичен театър – Благоевград. Още в  “ТРЕТОТО ОКО”,  “ЯНУАРИ”,  “ЛУДОРИИТЕ НА КОТАРАКА С ЧИЗМИ”,  “ГЕРАЦИТЕ”,  “ВЕСЕЛИ НЕВОЛИ”,  “ГОЛЕМИТЕ МОМИЧЕТА НЕ ПЛАЧАТ”,  “МАКБЕТ”,  “ВЕЩИЦАТА ОТ КИЛЕРА”,  “БОСИ В ПАРКА”,  “ГОЛЯМАТА ПЕЧАЛБА”,  “БУРЕ БАРУТ”,  “ЧЕХОВИАДА ЗА ВРЕДАТА ОТ ТЮТЮНА”,  “ПРИНЦЕСАТА И СВИНАРЯТ”,  “ПИНОКИО”,  “BG КРИМИНАЛЕ”,  “ДВУБОЙ”,  “ЗАЩО ПАДАТ ЗВЕЗДИТЕ”,  “БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ”,  “СЕКС ПО АНГЛИЙСКИ”,  “В ПОЛИТЕ НА ВИТОША”,  “ЕДНА ЧЕРВЕНА ШАПЧИЦА”,  “ЕХ, ЛЬОБОФ!”,  “БИБ И БОБ НА УЛИЦАТА”,  “ПРИНЦЕСА ТУРАНДОТ” и „Ножица трепач“…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране