29.07.2015 | 0:03
„Пари Сен Жермен” плаща €63 милиона за Ди Мария
Аржентинецът „изпусна” самолета на „Юнайтед” за САЩ

„Пари Сен Жермен” и „Манчестър Юнайтед” са се договорили за трансфера на Анхел ди Мария, пише във вчерашното си издание „Екип”. Аржентинецът има доста високи финансови изисквания към парижани, но се очаква те да бъдат задоволени. Договореност между двете страни може да бъде постигната още в следващите часове или дни. Самият Ди Мария все още е в родната си Аржентина, а официално подписване на контракт може да се извърши след преминаване на медицински прегледи

Нападателят на шампиона на Франция и на шведския национален отбор Златан Ибрахимович заяви, че е доволен от близкия трансфер на Анхел ди Мария. “Аз съм доволен от това събитие и го приветствам. Ди Мария е отличен играч и с него нашият отбор ще стане още по-силен”, каза Златан Ибрахимович пред френски журналист. Анхел ди Мария игра в „Реал” (Мадрид) от 2010 до 2014 година, а през 2014 година премина в „Манчестър Юнайтед”, но така и не успя да се адаптира към английското първенство.

В момента „Манчестър Юнайтед” е на предсезонна подготовка в Щатите, като Ди Мария получи малко по-дълга почивка заради турнира Копа Америка. Той обаче така и не се присъедини към отбора, като се оправда, че е изпуснал самолета. След победата на „червените дяволи” с 3:1 на „Барселона” Луис ван Гаал призна, че Ди Мария не е успял да се качи на самолета и в щаба все още не знаят причината за това. „Чух, че не е в самолета. Не мога да кажа нищо по темата, не знам защо”, каза треньорът.

В същото време тимът от Манчестър финализира още един трансфер – привлече вратаря Серхио Ромеро със свободен трансфер. Стражът на националния отбор на Аржентина за последно игра в „Сампдория”, а сега подписа за 3+1 години на „Олд Трафорд”.

Още не е ясно дали той ще бъде първи избор в тима на Луис ван Гаал, или ще остане резерва на Давид де Хеа, който нонстоп е свързван с преминаване в „Реал” (Мадрид). 28-годишният Ромеро дебютира в професионалния футбол през 2007 година с екипа на аржентинския „Расинг”. После пристига в Европа и играе за АЗ Алкмаар (където се засича с Ван Гаал и става шампион), а после и за „Сампдория”. Стражът бе основна част от състава на Аржентина, който стигна до финала на световното в Бразилия миналото лято, но там загуби с 0:1 от Германия след продължения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране