30.05.2019 | 13:09
Пеевски дойде за втори пореден ден в парламента с държавна охрана
Депутатът от ДПС ще предложи ДДС на хляба да падне на 5%, а детските градини да са безплатни

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се появи в парламента за втори пореден ден. Вчера той дойде за пръв път от април 2017 г., когато се закле за народен представител. В парламента отново е и парламентарната група на левицата, която бе обявила преди около два месеца, че излиза от НС, като депутатите щели да бъдат по-близко до избирателите си.

Пеевски отново бе охраняван от гардове на НСО, а пред “Нова телевизия” друг депутат от ДПС – Йордан Цонев, обясни, че колегата му се е появавал рядко в Народното събрание от съображения за сигурност. Той обаче отказа повече разяснения и насочи въпросите към НСО. Цонев допълни, че решението за отказ на Делян Пеевски от евродепутатското място е било общо и не разочаровало избирателите. След което отказа да прави сравнения между Пеевски и лидера на ДПС Ахмед Доган с думите: “Господин Доган е икона. Вдъхновил е три поколения, олицетворил е болката на тези хора и я е превърнал, заедно с естествения стремеж за реванш, в съзидание”.

Самият Пеевски дори демонстрира законодателна активност. На излизане от стаята на ПГ на ДПС депутатът обяви новите си инициативи. Сред тях са предложение ДДС за хляба да падне на 5%. Намаление щяло да бъде поискано и за ставките за лекарствата и книгите, но Пеевски още мислил какъв процент точно да предложи. От думите му се разбра, че той ще настоява и за безплатни детски градини. “Всички неща, които съм предлагал, са сериозни… Ще има още законопроекти, ще пълним медиите. Ще се случват хубави неща”, поясни той пред заобиколилите го репортери. И показа, че му е доста забавно от големия медиен интерес към него. “Мадона да беше дошла в българския парламент, нямаше да тичате толкова”, пък изкоментира Йордан Цонев към журналистите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране