16.05.2015 | 14:56
Петьо Блъсков чакал 11 часа за среща с Цветан Василев
"Труд", "24 часа" и "168 часа" дължат 8 313 890 лв. към НАП и държавата

Настоящият главен редактор на в. “Труд” Петьо Блъсков е висял 11 часа пред кабинета на банкера Цветан Василев през 2013 г. Това твърдят източници на Mignews.info от обкръжението на избягалия в Сърбия мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ). Журналистът е чакал за срещата при секретарката от 8,30 часа до 19,30 часа, когато е бил приет от боса на банката.

По това време Блъсков издава вестник “Репортер”, който спира през април 2014 г., когато той неочаквано става главен редактор на в. “Труд” и дори обявява, че е “купил” изданието. Запознати припомнят, че журналистът взе дейно участие в кампанията срещу бившите собственици на “Труд”, “24 часа” и “168 часа” Любомир Павлов и Огнян Донев, който чрез политически и прокурорски рекет бяха принудени да се разделят със собствеността си.  Петьо Блъсков бе и сред редовните гости – “анализатори” в TV7 по времето, когято телевизията се използваше като медийна бухалка срещу политически и бизнес конкурентни на тандема Цветан Василев – Делян Пеевски.

Появилата се в медиите справка на посетителите на Цветан Василев показва, че Блъсков е поискал цели 27 срещи в сградата на столичния булевард “Цар Борис ІІІ” 159.

В своя оправдание главният редактор на “Труд” промърмори, че по време на спявките с Василев…пили уиски и си говорели за жени…

В момента изданията “Труд” и “24 часа” са под контрола на ДПС и водят яростна кампания срещу банкера. Стана ясно още, че формалната собственичка на изданията Венелина Гочева е получила 6,5 млн. евро от фирма – бушон на КТБ.  Изданията са затънали в дългове, а наскоро в свой коментар журналистът Недялко Недялков съобщи, че „Медийна група България” е натрупала 8 313 890 лв. задължения към НАП и държавата към 31 юли 2014 г. Незнайно защо обаче данъчните били учтиви и предложили на Гочева план за разсрочване на задълженията през следващите няколко години.

Безспорен лидер в “списъка на портиера” е блогърът Мирослав Иванов, който се е виждал с Цветан Василев 49 пъти. На второ място с 42 визити е бившият политик Димитър Абаджиев, на трето (36) e шефът на КФН Стоян Мавродиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране