03.07.2016 | 4:47
Плевнелиев изключи български референдум за членството в ЕС
Президентът пред France 24: Европа не може да се завори в средновековни замъци

Президентът Росен Плевнелиев е изключил варианта и в България да бъде произведен референдум за членството на страната в Европейския съюз. Мнението си държавният глава е заявил в интервю за France24, стана ясно от цитати в официалния Twitter акаунт на институцията.

След Брекзит, според Плевневиев, има нужда са се обяснява на гражданите на Европа, че ЕС е проект за мир, не за пари или за общи пазари. По думите му в момента е важно да се избегне “моралната криза в Европа”, а за целта е нужно европейско единство. “Референдумът за Брекзит показа до какво може да доведе пряката демокрация в ръцете на популисти и когато се използва вътрешнополитически”.

Плевнелиев казва още, че единственото решение на миграционната криза, дошла с конфриктите в Близкия Изток, е да се търси общоевропейско решение. “Не можем да се затворим в средновековни замъци”, каза още българският президент.  “В криза семействата преодоляват трудностите заедно: да се мобилизираме и да бъдем единни”, призова още Плевнелиев и заяви, че ако ще има развод с Обединеното кралство, то той трябва да се направи легитимно, цивилизовано и демократично.

1 коментар

  1. докога каза:

    Този говорител на Европа ли се явява? Не съм гласувал за него и не съм съгласен да говори от мое име. Как пък нещо смислено не каза толкова години за хората, на които уж е президент. Тръгнал да оправя света, а не си вижда………..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране