30.05.2019 | 19:58
Подмазване на годината! Хамид: Пеевски върши сто пъти повече работа от депутатите в парламента
Когато Пеевски го няма, журналистите питате защо го няма, като е там, питате защо е там.....

“Делян Пеевски всеки ден ходи на работа и то при избирателите. Той има много задачи и в своя район, и в страната. Един депутат, който всеки ден е в парламента и послушно натиска копчетата за гласуване, не може да свърши и една стотна от това, което Пеевски върши”.

Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид пред бТВ в отговор на въпрос дали медийният магнат Делян Пеевски ще продължи да ходи на работа. За последните над 2 години той е ходил в парламента три пъти, като два от тях бяха в последните два дни.

“Когато Пеевски го няма, журналистите питате защо го няма, като е там, питате защо е там”, възмути се Хамид.

Той обясни, че лансираните по-рано от Пеевски идеи за сваляне на ДДС и безплатни детски градини са част от програмата на ДПС за ускорено и догонващо развитие на България.

“Тук става въпрос за голям пакет от законопроекти, които са в подкрепа на българския бизнес, на гражданите и на инвеститорите. Тези дни и Румъния, и Гърция обявиха намаляване на различни ставки, а те са регионални играчи на Балканите. България не трябва да изостава от тях”, каза Хамид Хамид.

От ДПС щели да търсят и механизъм как разликата от намаляването на ДДС върху хляба и лекарствата да не остане в джоба на големите компании, а да се отрази реално на джоба на обикновения български гражданин. “Ще искаме всички производители, които се възползват от по-ниските ставки, да декларират техните методи за ценообразуване, за да видим как се отразява намаленото ДДС върху крайната цена”, каза Хамид.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране