26.10.2023 | 14:01
Правителството може да се сгромоляса във всеки момент, но интересът държи партиите заедно
Пеевски се тупа в гърдите, Борисов и той - как те накарали "Лукойл" да си плати данъците - това е дълбоко невярно

Толкова е нестабилна почвата и основата, върху която е изградено това управление, че то във всеки един момент може да се сгромоляса. В същото време е също толкова валидно твърдението, че интересът на партиите в коалицията да останат заедно е много голям, особено от гледна точка на ПП”. Това коментира пред БНР анализаторът Слави Василев.

По думите му по време на предизборна кампания страстите се обострят, но случващото се с “Лукойл” е отделна линия. Според него ставащото с “Лукойл” е функция на абсолютната безстопанственост, която гледаме по отношение на сектор “Енергетика” от доста време насам.

“Чувам как Пеевски се тупа в гърдите в НС, Борисов и той – как те накарали “Лукойл” да си плати данъците – това е дълбоко невярно”, коментира Василев и подчерта, че това е заслуга на служебното правителство.

Според него няма да излезе нищо добро от “продължаващата политика на управляващите да се опитват да натискат всички възможни руски енергоносители в България”. По думите му такъв е случаят с таксата, която правителството иска да наложи на “Газпром”.  “Енергетика не се прави с гръмки желания – “ние сме евроатлантици, ние сме против руснаците”, а се прави въз основа на трезв анализ”.

В предаването “12+3” анализаторът подчерта, че Делян Добрев се опитва да налива масло в огъня, за да разклати управлението и да знаят от ПП, че те постоянно са в един шах. Според него тази конструкция не може да бъде стабилна.

Слави Василев смята, че случващото се в Близкия изток не оказва влияние върху политическия живот в България.

“Самите ни политиците нямат самооценката, че са значими отвъд границите на жълтите павета. Това е правилна самооценка. България се е превърнала в един придатък на стратегическите съюзи, в които членуваме”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране