21.12.2016 | 15:41
Правителството в оставка подкрепя оставането си на власт
Министрите уважават решението на Плевнелиев, то било най-разумното

Премиерът в оставка Бойко Борисов казал на министрите по време на заседанието на правителството, че подкрепя решението на президента Росен Плевнелиев да предложи на наследника си Румен Радев сформирането на служебен кабинет.

Това  разкри регионалният министър в оставка Лиляна Павлова след заседанието на Министерския съвет. “Разбираме го и го подкрепяме, уважаваме това решение на президента Плевнелиев”, посочи Павлова.

“Ние сме длъжни, макар и в оставка, да изпълняваме своите задължения, ангажименти, до деня, в който не бъде формирано ново служебно правителство, така че оставаме на позициите си, докато трябва”, добави тя. Павлова не приема оставането на министерския пост като коледен подарък, нито като бреме, а като задължение. “Отговорността не е подарък, коледен подарък може да бъде единствено свободата”, коментира и министърът на културата в оставка Вежди Рашидов.

“Тук не става въпрос за нас, а за цялата държава. Приемаме всички, че решението на Плевнелиев е най-разумното възможно решение”, каза Рашидов, като напомни, че се приключват разплащания в края на годината и би било престъпление “докато се сменяме, хората да останат без коледни подаръци”.

“Не приемайте министерските постове като нещо много приятно. Дойдох 106 кг, усмихнат, здрав, отивам си обременен с много отговорности, не така, както дойдох”, направи лична равносметка Рашидов.

За Лукарски оставането на власт не било коледен подарък. “Не е коледен подарък, отговорност е, която ще си носим, докато г-н Радев даде ново правителство, добре дошли са колегите, които ще дойдат след нас”, посочи и икономическият министър в оставка Божидар Лукарски. Според него президентът Плевнелиев е постъпил като истински държавник.

“Поантата от всички неща, за които говори – че ще станем смешни с две служебни правителства и да предава служебно на служебно в рамките на по-малко от месец особено покрай празниците – най-малкото спесимени няма да могат да си направят колегите, за да могат да подписват“, коментира Лукарски.

1 коментар

  1. Монев каза:

    Застояла идиотска демагогия е обхванала плеяда “блюстители”на реда и законността в държавата ни, “жертвайки” се за благото на себеподобните, оставайки на постовете си на “Дондуков”-1 до Второ пришествие.Добра материална обезпеченост,респективно охолен живот гарантиран от бедния нашенец,затова тези храненици са като със залепнали крака в луксозните си кабинети.Идват избори,хората ще отсеят плявата от зърното,ще изхвърлят баластрата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране