28.10.2016 | 12:38
Предизборната кампания на Румен Радев се финансира от черна каса, вероятно от Русия
Корнелия Нинова отговори, че това са лъжи

От Реформаторския блок поискаха внезапна проверка на кампанията на Румен Радев за президент. Причината е, че според тях има черни каси и неправомерно финансиране, което е нарушение на Изборния кодекс. „На този етап ние се надяваме Сметната палата да се сезира. Ние ще изпратим сигнал”, каза депутатът от РБ Димитър Делчев на брифинг в парламента. Той добави, че случаят може да касае и прокуратурата, защото има вероятност да е налице пране на пари.

По официална информация Инициативният комитет на Румен Радев събрал около 260 хиляди лева. Според публичните източници обаче до момента били изхарчени повече от два пъти, според Делчев.
„Само за 17 медии са похарчени повече от 517 хиляди лева, които не се знае откъде са събрани. Всъщност сумата е много по-голяма, защото освен пари за медии, са изхарчени пари за обиколки по страната, които са на стойност над 50 хиляди лева”, изтъкна депутатът.

„Очевидно е, че кампанията на БСП се финансира от черна каса, защото съгласно Изборния кодекс Инициативният комитет на г-н Румен Радев може да се финансира само и единствено от физически лица или от кандидатите в кампанията. БСП не може да плаща кампанията на Инициативния комитет на Румен Радев, което на практика може би се случва”, добави Димитър Делчев
Според него има не само една черна каса, а – 26 черни каси по региони.

Депутатът поиска службите да проверят дали няма финансиране и от източници от други държави, което също било забранено. Съмненията на РБ били конкретно за Русия, тъй като червените и Румен Радев защитавали интересите на диктаторската държава.

Реформаторският блок няма да подпише предложението за честни избори, които БСП предлагат, понеже те нямали морално право за това и били с „мръсни ръце”.

Впоследствие лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори, че ако имат нещо против тях, РБ трябва да го внесат в прокуратурата. По думите й – те говорели лъжи. Пари от партийната каса на БСП не се използвали за финансиране на кампанията на Румен Радев. Депутатите от партията обаче правели лични дарения за комитета му.

1 коментар

  1. Великов каза:

    Един клакьор,както и да се казва той,защо не си завре кратуната в касата с милиони смъкнати от гърба на българския данъкоплатец под формата на партийна субсидия,ами се занимава с кампанията на обичаният вече от всички българи генерал.Този “избраник”,започва да халюцинира при мисълта,че влизайки Румен Радев на “Дондуков”-2,ще последват предсрочни парламентарни избори и за лицето Делчев,никой няма повече да се сети,защото 44-тото НС за него ще си остане кошмарен сън!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране