26.01.2015 | 19:26
Путин нарече украинската армия ”натовски легион”
Киев отказва да върви по пътя на мирното уреждане на конфликта в Донбас

Президентът на Русия Владимир Путин нарече украинската армия “натовски легион”, който се стреми да постигне геополитически цели за възпиране на Русия.

“По същество това вече не е армия, това е чуждестранен легион, в дадения случай натовски легион, който, разбира се, не преследва цели от национален интерес за Украйна”, заяви руският президент в изказване пред студенти днес, предаде ТАСС.”Там има съвсем други цели и те са свързани с постигане на геополитически цели за възпиране на Русия, което по никакъв начин не съвпада с националните интереси на украинския народ”, каза Владимир Путин на среща със студенти в петербургски университет.

Той посочи също, че официален Киев отказва да върви по пътя на мирното уреждане на конфликта в Донбас и е използвал прекратяването на огъня за прегрупиране на силите.

“За съжаление официалните киевски власти отказват да вървят по пътя на мирното решение, не искат решение с политически средства. Първо използваха правоохранителните органи, после службите за сигурност, после армията”, каза Путин.

Междувременно правителството на Украйна обяви извънредна ситуация в Донецка и Луганска област и въведе режим на повишена готовност върху цялата територия на страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране