01.06.2022 | 14:40
Румен Радев каза “не” на Макрон за Северна Македония
Президентът намекна и за референдум по темата

“Няма условия за моя визита”, заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти в Пловдив по повод евентуално негово посещение във Франция, свързано с темата за Северна Македония.

И обясни: “Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие. Искам да видя реални резултати. Оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори”.

Успоредно държавният глава стрелна леко министър-председателя: “Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по темата Република Северна Македония е парламентът, трябва да уточня, че последната инстанция винаги е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми”.

Тези думи развиха интересен паралелен сюжет. Попитан от репортерите референдум ли има предвид, Радев отвърна, че следи внимателно позициите на партиите, а и всички българи ги следели. Реално за народно допитване са споменавали досега “Възраждане” и ВМРО. Попитан отново дали говори за референдум, Радев контрира, че не той, а те, тоест питащите репортери, говорят. Накрая ги посъветва да се поинтересуват какви са конституционните механизми да се чуе мнението на хората. Така идеята за референдум остана като намек.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране