05.09.2016 | 0:01
Румен Радев: Загубихме много, като обявихме Русия за враг. Ако стана президент, ще ида на парада в Москва
Кандидатът за президент иска балансирана външна политика

За по-балансирана външна политика от сегашната се обяви в ефира на „Дарик радио” кандидатът за президент ген. Румен Радев. След Брюксел бих посетил и Вашингтон, и Москва и бих бил гост на парад на победата в руската столица, уточни той. Сегашният държавен глава Росен Плевнелиев отказа да присъства на събитието в руската столица през миналата година, когато се честваше 70-годишнината от края на Втората световна война. “България трябва да има независима външна политика, България трябва да преследва своите интереси.

Загубихме много от това, че обявяваме в една или друга степен Русия за враг. България не трябва да си търси врагове. Времето не е такова да си създаваме врагове. България трябва да търси партньори, особено що се отнася до икономика, до пазар. Да не забравяме, че Русия е един огромен пазар и нашият бизнес би получил един много добър стимул, ако се развива в това отношение”, коментира Радев. Генерал Радев отхвърли обвиненията на военния министър Николай Ненчев, че е изпаднал „в тежък конфликт на интереси” с назначението на съпругата си Десислава за финансист в структурата на Военновъздушните сили:

“Министър Ненчев както винаги стреля в грешна посока, дори и с това назначаване. Жена ми е назначена от генерал Попов – настоящият началник на отбраната, през 2011 година за финансист, не от мен. Всички неща, които каза министър Ненчев, колкото и да не искам да го коментирам, защото той е един отдавна компрометирал се министър на отбраната, все пак би следвало да се внимава в това говорене”.

2 коментара

  1. Н каза:

    Тоа шебек да иде на парада и там си остане, черчеве не рендосано!

  2. Дочев каза:

    Много безсънни нощи предстоят за генералите менте в РБ. Много некадърници се добраха до конвейра в лабораторията за производство на генерали,накичиха се с “позлатените” лампази,за да имат какво да говорят на внуците си.Кощунство наричам идиотското отношение на хамелионите динозаври към ген. Радев, които пръскат миризливите си слюнки,фабрикувайки инсинуации от 1001 нощ.Не изпадайте в делириум,когато на политическата сцена имаме истински български генерал,решил да ни извади от блатото в което се намираме.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране