17.01.2024 | 10:08
Ще разположат ли САЩ ядрени оръжия в България?
Затова и военният министър Тагарев бе привикан във Вашингтон, където получи ясни заповеди

Става дума за намерението на САЩ да прехвърлят на Европа отговорността за оцеляването на Зеленски. “ Оправяйте се с него, ние имаме избори. Оставете ни да се готвим, защото ако загубим и Тръмп дойде на власт, на вас ще ви се стъжни. “

Така би трябвало да изглежда посланието, което Вашингтон е изпратил до европейските столици. По този начин западните уверения “ Ще бъдем с вас докато трябва “ няма да се окажат празна приказка и Киев няма да се оплаква, че е изоставен.

За Англия и Япония е лесно – ще дават пари, оръжия и системи. От нас, понеже нямаме пари, ще се иска друго – пряко и ентусиазирано ангажиране с войната. Затова и военният министър Тагарев бе привикан във Вашингтон. Там получи ясни заповеди. Една от тях е : приемате нови американски военни контингенти. Че това ни превръща от недружеска във враждебна, дори вражеска за Русия страна, за Америка няма значение. Няма и за управниците.

За България има – тя става цел на руските ракети. Но това не е най-голямата беда. Не е изключено настаняването на значителни американски военни съединения да бъде последвано от разполагане на американски атомни бомби или ракети на наша територия. Не си правете илюзии, ДЗ, че някой ще пита дали сме съгласни. Най-вероятно ние няма въобще да разберем за станалото. Руснаците обаче ще са наясно. А има ли атомни бомби на наша територия, ние ставаме първостепенна цел при ядрен конфликт и ще бъдем изпепелени още в първите му минути.

Васил Василев, Евроком

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране