10.12.2022 | 17:19
Сидеров се завръща в нова коалиция. Ще ни вади от ЕС и НАТО с „BULEXIT”
Куп маргинални русофилски партийки и бившия спонсор на „Възраждане” атакуват на изборите през март нишата на Костя Копейкин

Изчезналият от няколко месеца Волен Сидеров е на път отново да се върне в политиката, научи „Уикенд”. Разбира се, след получените от „Атака” на последните избори едва 0,30% от гласовете, единственият шанс за влизане в парламента при очертаващият се предсрочен вот през март догодина е в коалиция.

Наши източници твърдят, че преговорите за това са почти завършили, а безспорен лидер на новия патриотично-русофилски сбирщайн ще е Волен. Вече дори е ясно и името на новото обединение  – „BULEXIT!”. Както подсказва и заглавието, Сидеров и компания ще залагат на умилителните за всеки правоверен русофил теми като напускане на НАТО, тотален отпор на еврото и съюз с Русия. Тази ниша през последните години успешно бе заета от „Възраждане” на Костя Копекин, но обединението около Волен има амбиции да го измести. Знак за това даде лично лидера на „Атака”, който обяви Костадинов за „посредствено менте”, имитиращо оригинала („Атака” – б.р.), но и всички около него били напръскани с пестицидите на евроатлантизма.

Както вече писа „Уикенд”, от известно време Костадин Костадинов е разлюбен от Кремъл заради прекалено егоистичното си и меркантилно поведение. Негови бивши съратници го обвиняват, че е заграбил членски внос на партията, изчезналите безотчетни пари на депутатите от „Възраждане” и злоупотреби с партийната субсидия. Заедно с подозренията, че не вярва във вредата от ваксините срещу Ковид-19 и всевъзможни други алтернативни лечения, финансовите афери на Копейкин отблъскват не малка част избирателите му.

Мераци да се завземе русофилската ниша, която се равнява на около 10% от гласуващите, разбира се, не липсват. Сред мераклиите е и т.нар. ляво обединение, което събра куп стари муцуни като Георги Първанов-Гоце, Румен Петков-Запалката, Татяна Дончева и Александър Томов-Лупи, прогонени от БСП. Проблемът е, че корупционните афери от миналото и отказът им твърдо да поискат излизане от ЕС и НАТО няма как да бъде одобрен от верните фенове на Путин у нас, гласували за „Възраждане”. До момента „новите леви” единствено настояват да не пращаме оръжие на Украйна, и то с половин уста.

Новото обединение около Волен Сидеров няма такива скрупули. Очаква се още в следващите седмици да почнат циркови мероприятия, като горене знамето на ЕС, блокиране на гранични пунктове с Румъния, през които минава военната помощ за Украйна и събиране на подписи срещу приемането на еврото. Предимство е и, че в коалиция „BULEXIT!” няма втръснали на избирателите стари муцуни. Сред участниците е бившият депутат от „Атака” Кирил Гумнеров, няколко крайно леви организации и слабо известната „Българска работническо-селска партия”. Там е и някогашният ментор на Костя Копейкин и финансов донор на „Възраждане” Пламен Пасков. Ветеринарният от Димитровград е един от хората, през които върви финансирането на русофилските партии в България. Неговата поява в новата коалиция е ясен знак, че Москва залага надежди на обединението около Волен, потриват ръце от бъдещата задруга.

Хора от новата коалиция се хвалят, че в нея е пълно с доказани с делата си русофили. Шефовете на „Българска работническо-селска партия” са част от малко известното сдружение „Оплот България” (Опълченци, Патриоти, Любещи Отечеството и Традициите на България). Заедно те често организират митинги и подписки в защита на анексията на Крим и т.нар. специална военна операция в Украйна. На събитията, организирани от „Оплот България” открито се призовава Владимир Путин да освободи и България от робството на „гнилия Запад”, след като приключи с Украйна. Борците за работническо-селски правдини не крият, че целта им е да станем част от Руската федерация. Нещо, което дори и Тодор Живков не успя да постигне с  идеята си за присъединяване на България към СССР като 16-та съветска република.

Твърди се, че информацията за създаващата се нова русофилска коалиция вече е стигнала и до шефа на „Възраждане” Костя Копейкин. Както можем да се досетим, той не е особено щастлив от задаващата се конкуренция. За това и негови хора вече са опитали да саботират нещата с всички възможни средства.

„Другари, не вярвайте на Коцето от Варна. Той е лъже русофил. Има вече опити да ни купят от негово име, но ние не се продаваме”, алармираха от новата коалиция.

1 коментар

  1. Кроманьонец Банкянски каза:

    Лош, матрял са тва джурналистите. Въртят нешата като еротични танцьорки дупета.
    “Сидеров и компания ще залагат на умилителните за всеки правоверен русофил теми като напускане на НАТО, тотален отпор на еврото и съюз с Русия.”
    Ама чЕкайте бе другаре Англия с БРЕКЗИТ също напусна “богопомазаният” евроатлантически ЕС и не прие еврото в и извън ЕС. Те какви са господа?! Русофили ли?!
    Вие сте по тъпи и от мен! С Гьобелсови похвати в 21-ви век?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране