25.07.2015 | 17:15
Смях! Юнкер прати на Борисов писмо със сърце
Шефът на ЕК благодари на премиера за подкрепата на мостовия кредит за Гърция

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за подкрепата му за предоставянето на краткосрочен мостов кредит на Гърция. До семплия си подпис Юнкер е нарисувал и сърце.

„Извънредно съм ти благодарен, че подкрепи – и с това направи всичко възможно – използването на Европейския стабилизационен механизъм с цел да бъде предоставен краткосрочен мостов кредит на Гърция. Твоята намеса беше решаваща и достойна за подражание за осъществяването на един акт на реална европейска солидарност. Благодаря ти от все сърце!” – пише Жан-Клод Юнкер в писмото си до премиера.

От Министерския съвет припомниха, че Юнкер е звънял лично на Борисов по време на преговорите за отпускането на мостовия кредит на Гърция, тъй като от ЕК били притеснени, че страната ни няма да подкрепи идеята.

На 10 октомври 2014 г. Юнкер изпрати писмо, с което поздравяваше Борисов за изборите. Тогава на него нямаше сърце, а преводът беше на „Ви“.

2 коментара

  1. благодарствено писмо каза:

    Благодарственото писмо е красив и красноречив начин да изразим нашата искрена благодарност. С този жест не само показваме уважение, но и създаваме топло и приятно впечатление. То е нещо повече от думи – това е израз на признателността ни, което оставя дълбок и незабравим след всяко дарение, услуга или подкрепа.

  2. V каза:

    То май започва с -ДРУГАРЮ БОЙКО И ся ко и ние даваме на гърците пари.А на нас що не ни дават ??? гърците са по-богати 😉 В еврогеиския най-бедните издържат най-богатите и то без никой да ни е питал искаме ли да сме част от този еврогейски съюз.Кога ще има рефирендум за членството не в фалиралото ЕС което ние най-бедните трябва се да плащаме ???

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране