19.08.2015 | 12:10
Списъкът на кредиторите на КТБ не бил верен
Всичко ценно от банката вече било ограбено

Списъкът на кредиторите на КТБ най-вероятно е неверен и незаконен. Той е внесен и в извънработно време. Това заяви Вера Ахундова от сдружение „Ние, гражданите” в сутрешния блок на бТВ.

Тя посочи, че имало заявления, при които към Фонда за гарантиране на влоговете се искат 39 999.99 лева и сега в списъка с исканията остава по 1 стотинка. Освен това липсва сумата, която търси Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВБ) – преправена е неграмотно от един юрист, заяви Ахундова. “Чужденците, които присъстват в списъка, не могат реално да го видят – те нямат електронен списък. Отделно драстично се разминават активите и пасивите на банката – къде са цесиите”, попита Ахундова.

Ставаме свидетели на поредна брутална несправедливост. Аз би трябвало да съм в списъка по линията на цесиите, а моето име го няма там. Там ги няма още цесиите, при които цедент е Първа инвестиционна банка (ПИБ), цесиите на „Водстрой”, свързаните с Пеевски, изброи Ахундова.

“Ние предложихме цесиите да бъдат оспорени, но от ФГВБ няма отговор. Целта беше държавата да си прибере 1 млрд. лева, за да си върне ФГВБ дългът при покриването на депозитите, а оттам насетне – всичко вече е усвоено, ограбено”, убедена е Ахундова.

Тя посочи, че 6,2 млрд. лева са загубените пари от КТБ. Предприятията, които бяха от интерес, са вече взети – вижте само търга за „Техномаркет”. Интересните активи бяха прибрани или с цесия, или с търгове на много ниски цени, заяви тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране