20.05.2016 | 10:23
Таен доклад от Германия: Бежанците тръгват към България
Правителството в София все по-осезаемо се чувства изоставено от ЕС

Поверителен доклад, подготвен от германското разузнаване в Берлин предупреждава за организирано пренасочване на бежанския поток към България. Това съобщават големи германски медии, които имат достъп до доклада. Той е озаглавен „За развитието на ситуацията с мигрантите в България”.

Докладът е изготвен от структурата „Общ център за анализи и стратегии относно нелегалната миграция”, в която участват германската полиция и германското разузнаване BND.

Авторите му предупреждават, че бежанският поток се пренасочва: „В резултат нa мерките в Егейско море каналджийските групи все по-силно се съсредоточават върху маршрута от Турция през България и сухопътен преход към Западна Европа”.

В случай, че бежанският поток наистина се пренасочи, българската полиция, която и без това страдала от „липса на средства и персонал”, можела да се окаже „за известно време отвъд границите на възможностите си”, коментира “Билд”.

“След затварянето на т.нар. Балкански маршрут и след мерките, предприети в Егейско море, трафикантите търсят нови пътища към ЕС. Броят на нелегалните мигранти в България расте вече от месеци. Правителството в София все по-осезаемо се чувства изоставено от ЕС. Оградите по границите с Турция и Гърция не предоставят достатъчна закрила, казват в София. Въоръжени граждански отряди вече тръгнаха на лов за бежанци, а в отговор на усиления вътрешнополитически натиск българското правителство оповести издигането на още огради”, пишат германските медии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране