01.08.2021 | 19:20
Трифонов сипе закани към Христо Иванов, нарече журналистите мисирки
Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Като какъв предлага министри?

Слави Трифонов се появи във виде интервю във Фейсбук.  Въпросите му задава Тошко Йорданов. Целта на изявата на Трифонов е да каже на хората, че е жив, защото имало други слухове по медиите, както и да хвърли цялата отговорност за това дали ще има правителство или не върху съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов.

От няколко дни „Има такъв народ“ повтарят, че те сами ще излъчат кабинет, че никой няма да им се бърка, че няма да го обсъждат с никого, но ако не бъде подкрепен в зала, вината ще е на останалите партии.

Видеото на Слави Трифонов е основно насочено към Христо Иванов. Който пък преди няколко часа коментира пред БНР, че около лидера на ИТН се оформя нещо като „черна каса“ – тоест център на властта, който стои извън институциите, но взима еднолични решения.

Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверенът – да бъде четвърта политическа сила. Не му е отредил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде. Ако иска, да подкрепя, ако не иска, да не. След това ще се случи, каквото ще се случи, казва Трифонов. Той предупреди, че всеки един ще носи политическата си отговорност.

Трифонов бил изненадан от публичната реакция на обявения от него кабинет.

„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България”, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало ДПС, Николай Василев също е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ. На въпросът защо мисли така, той не можа да ми отговори. В крайна сметка се създаде една ситуация, по-скоро напрежение, от този ход, че ще правим правителство на малцинството. Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Няма проблем, има и други хора, които имат необходимите качества да поемат този пост, както стана ясно”, обясни още шоуменът.

Според него от „Демократична България” искат постове, въпреки, че твърдят обратното. Той е на мнение, че на партията се отделя повече от необходимото внимание.

„Те си имат своето присъствие, за тях са гласували определен брой хора. От своето присъствие и силата им в парламента имат и възможността да взимат определени решения. Те сега или ще подкрепят това правителство, или няма и ще носят своите последствия. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверена – да бъде четвърта политическа сила. Не му е отредил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде. Ако иска да подкрепя, ако не иска, да не. След това ще се случи, каквото ще се случи“. Трифонов посочи още, че напоследък единственото, което чува, са критики, но не и факти.

„Те не искаха да редят кабинет и изведнъж Христо Иванов излезе, без разговор, без предупреждение и чете декларация от парламента. И казва – аз предлагам. Нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой иска ли от теб да предлагаш нещо? Какъв точно стана и кога реши, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила? Излизаш пак на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Сега като какъв предлагаш? Аз му се обадих и му казах: „Иванов, явно звъниш на друг телефон, защото в няколко интервюта казваш, че си ми звънял, а аз не вдигам. Явно звъниш на друг телефон, защото такова нещо на моя не виждам. Искам да направим така, че нещата да бъдат почтени. Ако има нещо, искам да ми се обадиш, каквото има, да ми кажеш, за да може по нормален начин да го обсъдим”. Той не ми се обади, когато тръгна да чете тази декларация и да казва в кабинета какво може и какво не може. Ако ми се беше обадил, може би щеше да има друга концепция”, ядоса се Трифонов.

Според него в момента „всички са срещу всички“, а от „Има такъв народ“ не са симпатични на никого. Но той нямал представа защо.

По време на интервюто с Тошко Йорданов Трифонов обвини журналистите и националните медии в това, че в по време на управлението на Бойко Борисов те са отразявали единствено неговите действия. Според него в момента е настъпил хаос.

Тошко Йорданов насочва разговора към медиите, като пита Трифонов защо заемат смели позиции срещу имената, които ИТН предлага. В отговор Трифонов обвини медиите, че са отразявали само действията на Бойко Борисов. “В продължение на 11 години показваха как реже ленти. Ако не реже ленти мисирките обикалят около него”. Според него отношението на медиите е предизвикано от зависимости в националната телевизия и СЕМ.

Ние правим това, което сме решили, и не се влияем от никого, освен от тези, които са ни пратили в този парламент. Те са единствените, които биха могли да повлияят на някое наше решение. Нито медии, нито Христо Иванов. Винаги е било така, е тезата на Трифонов. По думите му изборите не са проблем, а естествен ход.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране