05.05.2017 | 20:31
Трима свещеници изгоряха в тежка катастрофа край Разград
Единият от загиналите е игуменът на Басарбовския манастир архимандрит Антоний

Трима свещеници са загинали при тежка катастрофата край Разград вчера късно вечерта, каза окръжният прокурор Тихомир Тодоров, цитиран от “Дарик”.

Единият от загиналите е игуменът на Басарбовския манастир архимандрит Антоний, с него са пътували йеродякон Софроний, също от Басарбовския манастир и свещеник Венелин Попов, ефимерий в русенското село Нисово. Малко по-късно същата информация обявиха официално и от канцеларията на Русенския митрополит Наум.

Трима са изгорели, след като колата, в която са се возили пламва, след катастрофа.

Тежкият инцидент е станал около 23:00 ч. снощи на околовръстния път на Разград. На километър след мотел „Пътна среща“ преди разклона за Кубрат автомобил „Форд Фокус“ излязъл от пътя и катастрофирал. От удара колата се разцепила и се запалила.

Часове наред телата на загиналите в пожара, последвал катастрофата, останаха неидентифицирани. Аутопсията на останките обаче потвърдила съмненията, че загиналите са духовни лица.

Освен това край колата имало части от кръстове и църковна утвар, ключове от църковни двери, както и калимавка, каквито носят православните свещеници.

Автомобилът е собственост на 42-годишен свещеник от Басарбовския манастир. По данни на игумена на манастира той, заедно с 35-годишен свещеник, се връщали от погребение на свой колега в Поморие.

Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за установяване на причините на катастрофата.

1 коментар

  1. WAKE & HELP AМ - АЛТЕРНАТИВНА МЕДИА каза:

    ЗАЩО РОБЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТА СИ

    Само Вие сте ОТГОВОРНИ за СОБСТВЕНАТА си еволюция. Обикновено, човекът се СТРЕМИ да ИЗБЯГА от отговорността за еволюцията си, от отговорността за СВОБОДНИЯ избор. Хората МНОГО се БОЯТ от свободата и демокрацията. Робът НЕ носи ОТГОВОРНОСТ за живота си, за него отговаря ВИНАГИ някой ДРУГ, представителен политик и/или духовник, ЛИДЕР и тълпа, ПРЕДСТАВИТЕЛНА “ДЕМОКРАЦИЯ”. Затова робството по своему, е много УДОБНО. Няма НИКАКВО бреме. В този СМИСЪЛ, робството е свобода, свобода от ОСЪЗНАТ избор.

    Щом получиш ПЪЛНА свобода, НАЛАГА ти се да правиш ИЗБОР. Вече никой НЕ те ПРИНУЖДАВА да правиш нещо, ПРЕД теб стоят МНОГО възможности. И започваш БОРБА с ума. Затова ВСЕКИ се бои от свободата и демокрацията. Привлекателността на такива идеологии на представителната “демокрация” като: фашизъм, социализъм и капитализъм, частично се обяснява с факта, че те дават ВЪЗМОЖНОСТ да се ИЗБЕГНЕ индивидуалната свобода и човекът да СВАЛИ от себе си всяка ЛИЧНА отговорност. От индивида се СНЕМА тежестта на ОТГОВОРНОСТТА, защото обществото НОСИ отговорността за него. Ако нещо е лошо, ВИНАГИ може да се заклейми: държавата, организацията, представителен политик и/или духовник. Човекът става ЧАСТ от една КОЛЕКТИВНА структура.

    Но ОТРИЧАЙКИ индивидуалната свобода, представителната “демокрация”, ОТРИЧАТ и ВЪЗМОЖНОСТТА за човешка еволюция. Това е връщане назад, в сравнение с огромните възможности, които предлага революцията – еволюцията (свобода и демокрация) тотална трансформация на човешкото същество. По-нататъшната ЕВОЛЮЦИЯ е възможна ЕДИНСТВЕНО с поемане на ИНДИВИДУАЛНА отговорност – СВОБОДА и ДЕМОКРАЦИЯ. Само ТИ СИ отговорен тук и сега (всеки ден), а НЕ представителен политик и/или духовник, защото те НИКОГА НЕ носят ИНДИВИДУАЛНА отговорност за своите действия.

    Но с индивидуалната отговорност, свобода и демокрация, идва БОРБАТА, която в крайна сметка води към РАЗВИТИЕ. Старият тип представителна “демокрация” като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: “свобода” и “демокрация” – скрита диктатура) ЗАВЪРШИ. Човек МОЖЕ отново да попадне в нея, но НЕ може да остане ТАМ. Ще въстане ТВОЕТО съществуване. Човекът е СТАНАЛ съзнателен и ТРЯБВА да остане съзнателен.

    Престъпленията срещу човечеството и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО.

    *https://translate.google.com
    Bulgarian English

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране