13.07.2023 | 10:28
Цени-резачка: 7 лв. за фрапе, 27 за порция скумрия в Ахтопол
Ако решите да се разходите до устието на река Велека в Синеморец, ще трябва да се изръсите с 10 лв. за шезлонг и 10 лв. за чадър
Снимката е илюстративна

2,40 лв. ще ви струват шезлонг и чадър на плажа в Бургас, но тази евтиния от няколко години насам е изключение по родното Черноморие. Ако решите да се разходите до устието на река Велека в Синеморец, ще трябва да се изръсите с 10 лв. за шезлонг и 10 лв. за чадър. Цените на най-предпочитаната напитка за лятото – фрапе, също удрят тавана с рекордните 7 лв., установи проверка на „България Днес“.

В Поморие цените на един шезлонг и чадър в момента струват 14 лв., но пък може да намерите капанче на плажа, в което немного обилен обяд на тричленно семейство да ви излезе около 30 лв. Ако решите да почивате в Ахтопол, ще трябва да бръкнете по-дълбоко в джоба си. Въпреки че цената на шезлонг и чадър е на сравнително достъпните 10 лв., скумрията в заведенията на плажа изненадва с 27 лв.

Естествено, навсякъде може да откриете свободна зона, където да разпънете хавлията си и да не се налага да изпразвате портфейлите си за сянка. В магазинчетата около плажа може да си купите чадър на стойност между 25 и 40 лв., който може да използвате през целия сезон, а и за догодина.

По нашето Черноморие изобилства от топресторанти, готови да предложат на почиващите всякакви глезотии като омар за над 200 лв., Т-бон стек или говежда пържола за средно 100 лв.

Проучването ни показа, че популярни по цялото Черноморие са обедните менюта, в които цените са малко по-ниски, отколкото в класните ресторанти. Супите вървят по 3,20 лв. – 4,10 лв., салатите са между 3,80 лв. и 15 лв., а основните – около 10 и 16 лв.

Ако не държите да сядате в крайбрежните ресторанти, също може да се възползвате от по-евтино хапване. Варената царевица на плажа струва средно между 2 и 3 лв., пържената цаца между 5 и 10 лв., а от супермаркетите може да си вземете пресни плодове, които ще ви излязат още по-евтино.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране