15.08.2015 | 0:37
Циганинът убиец от Лесидрен: Искам вкъщи
Мургавият Филип топи авера си Ален за касапницата на шосето

28-годишният циганин Филип Аспарухов Михайлов, който при автогонка уби две 16-годишни деца – Велислава и Марино в Лесидрен, заяви вчера пред съда, че нямал пари за гаранция и искал да си отиде вкъщи.

Наконтен с джапанки, жълта фланелка и анцуг, джигитът опита да преметне магистратите като разказа, че карал бавно, нямало никаква гонка, а виновник за цялата кървава касапница на пътя бил приятелят му Ален, който го засякъл. Съдиите обаче отсякоха, че той е виновен, може да се укрие
и да извърши ново престъпление, както и че има показания на свидетели срещу него, затова ще остане за постоянно в ареста. Тежката си дума съдиите дадоха само половин час след старта на заседанието в 11,30 ч.

„Постоянен арест искаме за него, за да не стане като с Хюриет Сюлейманов, който м.г. уби трима младежи, а като го пуснаха под домашен арест, избяга в чужбина и още се издирва”, аргументира се председателят на Ловешкия окръжен съд Валентин Вълков, който е и наблюдаващ на процеса.

„Отидох към центъра на Лесидрен с мой приятел. Искахме да идем на Съевата чешма и да видим какво правят другите, да се разкараме. Там в центъра дойде Ален, попита ме къде тръгваме и каза, че ще дойде. Като излязохме от селото, започна да ме натиска и да  не спазва правилата на движение.

Той е виновен, не аз”, упорито повтаряше пред съдиите Ален. Измънка още, че за да не се блъсне в него, натиснал рязко спирачка и помел децата, а онзи прелетял край тях на милиметри. Адвокатът на циганина също допълни, че вината за убийството на Велислава и Марино е на Ален. „Той е джигит и върти гуми. Трябва да бъде обвинен в съпричинителство”, допълни юристът. По думите му Филип трябвало да си отиде вкъщи, тъй като нямал пари за гаранцията. Бачкал като лепял плочки и правел тротоари, но нямал трудов договор. 28-годишният убиец нямал брак, но живеел с ромка на семейни начала.

Съдиите изслушаха оправданията на циганина, след което стана ясно, че срещу него е дал показания приятелят му Илиян Бисеров Илиянов. Той се е возил до Филип в колата във фаталния ден. Младежът под клетва заявил, че гонка е имало, а Михайлов е карал с над 100 км/час. Илиян твърдял, че Ален пък се движел с 80-90 км/ч. В хода на разследването били разпитани още свидетели, които също били категорични, че гонка е имало. Докато течеше мярката, майката на Филип Елма, баща му Аспарух и приятелката му Цветелина стояха пред сградата на съда, но не влязоха вътре. „Ама започна ли, не знаехме, после можем да влезнем. Наели сме му адвокат. Не е виновен, Ален трябва да бъде съден”, контрираха роднините на убиеца.

1 коментар

  1. Осамчо и Обамчо каза:

    ” … Циганина живеел с Ромка …” !?!
    Е ,какво пък …
    Да признаем с оптимизъм , че все пак ИМА напредък и нещата започват да се наричат с истинските им имена !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране