09.11.2016 | 0:01
ЦИК работи върху изборите, след това ще обърне внимание на Слави Трифонов
Общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220 души.

Централната избирателна комисия работи по обявяването на крайните резултати от първия тур на президентските избори и не е обсъждала писмото на Слави Трифонов, в което телевизионният водещ обвинява ЦИК в манипулация на резултатите от референдума, каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БТА.

“До крайния срок за обявяване на резултати от първия тур има само няколко часа и ЦИК се е концентрирала върху тази задача. Срокът за обявяване на резултатите от референдум е петдневен. ЦИК не е извършвала никаква манипулация, още по-малко чудовищна, а просто си е вършила работата, като е въвела данните от протоколите, заяви Томов.

Трифонов обвини ЦИК, ЧЕ извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум. Той изпрати открито писмо до медиите по повод последните данни на ЦИК, че 13 000 гласа не стигат референдумът да стане закон.

“Общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220 души. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Тоест, референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона”, посочва водещият.

1 коментар

  1. Димов каза:

    Инструктажа на Цветанов към областните координатори в страната е бил, неглижиране в пълен размер изборите за референдум.Да се дават бюлетини само за президент,където може да се приложи “хватката” да липсват пликове, бюлетини за референдум и други приоми от герберските методи за фалшификация.В родния ми град Бяла Русенска област,доказаният манипулатор Пл.Нунев,е приложил по сигурния метод,кашоните с гласувалите за референдум, да си останат в мазата на училищетоq където е имало една от най големите избирателни секции в града. Видео материалът, обиколи цяла България чрез най гледаните национални телевизии.Спираме санирането,спираме парите за градове и села,замразяваме пенсиите,АКО не гласувате на 13-ти ноември за Цецка Цачева, кандидат за президент на ПП-ГЕРБ.Апокалиптичната картина за България която натрапват от партията на Борисов,не работи за нормално мислещите българи,решили да изчегъртат днешното статукво до кокал,защото образованието от медицинска гледна точка е злокачествено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране