28.07.2015 | 0:03
ЦСКА започва във „В” група срещу „Струмска слава”
„Ботев” (Ихтиман) приема червените на „Герена”

ЦСКА започва първенството в Югозападната „В” група с домакинство на „Струмска слава” (Радомир). Това отреди жребият, теглен вчера в една от залите на стадион „Васил Левски”. След столично дерби със „Септември” и отново на „Армията” срещу „Чепинец” (Велинград). Тимът на „Ботев” (Ихтиман) приема ЦСКА в 4-ия кръг и това трябва да е първият мач на „армейците” извън София за тази кампания.

Стадион “Христо Ботев” е с капацитет 3400 места, но няма обособен сектор за гости, а със сигурност близостта до София и първият мач извън столицата ще предизвика небивал интерес сред феновете на ЦСКА, както и сред местните фенове. Съществува вариант при невъзможност да бъде осигурена охраната на стадиона срещата да бъде изиграна и на друго място. И това място да е стадион „Георги Аспарухов”. Засега обаче от „Левски” не са реагирали на молбата на тима от Ихтиман.

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков подходи с умерен оптимизъм след тегленето на жребия и призна, че поне в началото на тима ще му е трудно да се адаптира към новата обстановка. „Даваме си сметка, че интересът към ЦСКА в частност е огромен. Видяхте в първия кръг срещу кого ще играем и вече започваме подготовката за първия мач – коментира Марков. – Не вярвам, че ЦСКА ще започне много силно в началото на първенството. Ние имаме нужда от едни силни игри, естествено и победи, за да вземе ЦСКА лидерската позиция, което ще гарантира влизане в Б група. Отборът тази сутрин замина за Тетевен, това е поредната част от подготовката. Колкото до селекцията, тя още не е приключила. Стремим се да привлечем още няколко състезатели, друг е въпросът дали те ще изпълнят поетите към нас ангажименти.”

Шефът на „армейците” категорично отхвърли варианта да се търсят споразумения с другите участници във „В” група техните домакинства да се състоят на „Българска армия”. „Не можем да имаме подобни договорки и вероятно няма и да имаме. Нашата цел е да покажем новото лице на ЦСКА както на „Българска армия”, така и в гостуванията ни. Искаме да привличаме фенска маса, така че нямаме никакъв интерес бъдещите мачове да се провеждат по такъв начин”, заяви Марков.

С голям интерес се очаква гостуването на ЦСКА в Самоков, което по програма е на 27-и септември. В състава на „Рилски спортист” са картотекирани легендите на „Левски” Георги Иванов и Елин Топузаков. Първият има в кариерата си 15 гола във вратата на „червените”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране