12.07.2023 | 23:06
Великобритания нарита Зеленски: Хората искат да видят благодарност от Украйна за западната помощ. Ние не сме Amazon
Бен Уолъс направи това изявление, след като президентът Зеленски разкритикува НАТО

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че „хората искат да видят благодарност“ от Украйна за западната помощ, съобщава на сайта си Би Би Си. Той добави, че миналата година е казал на украинското правителство след искане за оръжие: „Ние не сме Amazon“.

Бен Уолъс направи това изявление, след като президентът Зеленски разкритикува НАТО за отлагането на приемането на Украйна. По думите на Зеленски е „безпрецедентно и абсурдно“, че Украйна не разполага с подробности кога може да се присъедини към НАТО. Той изрази по-примирителен тон в сряда след поредица от срещи с лидерите на Алианса,  уточнява Би Би Си.

По-късно британският премиер Риши Сунак се дистанцира от коментарите на Уолъс, като каза, че Зеленски  „многократно е изразил благодарност“.

На въпрос на репортер какво мисли относно искането на Обединеното кралство Украйна да покаже повече благодарност за подкрепата във войната срещу Русия Зеленски каза: „Мисля, че винаги сме били благодарни на Обединеното кралство, винаги сме били благодарни на министър-председателя и на министъра на отбраната“.

След това Зеленски директно се позовава на коментарите на министъра на отбраната Бен Уолъс: „Тъй като хората в Обединеното кралство винаги са подкрепяли Украйна и ние сме благодарни за това – не знам какво има предвид той (Уолъс), нека ми пише и да ми каже как би искал да бъдем благодарни“.

Срещата на върха на НАТО, която се провежда в Литва, приключва днес.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране