12.02.2017 | 21:08
Вежди Рашидов: Болеше ме, като ме оплюваха
Не съм предател. Ще бъда полезен, докато Бойко Борисов има нужда от мен, заяви бившият министър на културата

Откакто не съм министър, имам три откупени от скулптури от самия Лувър, обяви бившият министър на културата Вежди Рашидов пред “Нова телевизия”. “Ето това за мен е удоволствие. Не съм предател. Ще бъда полезен, докато премиерът Борисов има нужда от мен. Борисов като премиер не мога да го съдя дали е сгрешил. Ще се съобразя с него. Леко честолюбие има. Той е между чука и наковалнята”, допълни той.

Рашидов се върна и към най-стаховития момент в живота си – битката с рака. “Цигарите ги отказах. Алкохол не пия. Преди преживявах всяка обществена реакция. Намерих баланса в живота и цената беше ракът. Живеехме в стрес. Болеше ме, като ме оплюваха. Сега се радвам на слънцето и приятелите. В края на втория месец започнах да свалям много килограми, хранех се през системи. 23 килограма надолу. Вечер ме удряше отчаянието. Знам какво е рак. Жена ми идва, плаче. Всеки ден губех нещо от себе си. Жена ми ми даде много сили. След два месеца в болничното легло, домъчня ми за вкъщи. Не случайно хората казват: Заведете ме вкъщи, там да умра. Първото нещо, което се опитах да направя, е да видя Ларгото. На сутринта рязко се влоших. Не можех да взимам нищо през устата. Сега съм клинично здрав”, разказа бившият културен министър.

“С Илия Павлов бяхме приятели. Него никой не го е осъдил. На мен нищо лошо не ми е направил. „Мултигруп” и сега съществува. На Илия по една лъжичка и един изправен лъв. Бях му душеприказчик. Говорихме за децата. С него имахме чисто приятелски отношения. Пиша една книга, „Тайното лице на мултака”, защото зная хора, които по цял ден му седяха по софрата и ближеха чиниите на “Мултигруп”. Сега няма да ги кажа, днес управляват държавата повечето от тях”, завърши Рашидов.

1 коментар

  1. Занков каза:

    Вежди,ще направиш голяма услуга на българските читатели,ако преустановиш тичането си до редакции,студия на удобни за теб ТВ,сайтове,за да хвалиш Борисов за нещо, което се вижда от всеки нормален човек.Ако не си се събудил още,Борисов не премиер и няма да бъде.Изразявай се като нормално мислещ човек,за да ти вярват хората.Станал си банален с клишетата за вярност, преданост и още щампи от 1001 нощ.Винаги поставяш достойнството си на преден план,но с подхода си,то все по олеква ако не си забелязал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране