16.04.2020 | 20:32
Властта с призив да покажем дисциплина по празниците
Случаите на коронавирус у нас достигнаха 800

Моите опасения са, че това разпускане в следващите дни ще доведе до бум. Бройте след Великден 6-7 дни и ще броим дали сме били дисциплинирана и отговорна нация”. Коментарът направи в типичния си стил премиерът Бойко Борисов, докато инспектираше днес строежа на новия участък от магистрала „Хемус“.

Преди него от МВР и от Националния оперативен щаб също призоваха българите да покажат дисциплина и да се въздържат от контакти и пътувания по празниците. С неспазване на мерките на практика се наказват тези, които са спазвали дисциплината, заяви още Борисов. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира тази сутрин, че на КПП-тата на изхода на София са установени 640 случая на хора, които са представили фалшиви бележки за работно място. Не го правете заради едната софра, бе призивът на полицията. Борисов също не скри възмущението си от опитите да се лъже по повод пътуване. Оставането по домевете е доказано най-добрата мярка, добави премиерът. Същото коментира на брифинга на НОЩ тази сутрин и ген. Венцислав Мутафчийски.

Случаите на коронавирус у нас достигнаха 800 днес следобед. Стръмно вървим нагоре, подчерта Мутафчийски, след като в два последователни дни бяха регистрирани рекорди на нови заразени. В сряда и четвъртък сутринта бяха докладвани съответно 40 и 48 нови случая за денонощие.

Според председателя на щаба отражение върху повишената заболеваемост има и по-свободното поведение на гражданите от края на миналата седмица, когато хубавото време изкара много хора на разходка и пазар. Той изрази опасения, че разхлабването на дисциплината по празниците, също ще доведе до ескалиране на епидемията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране