24.06.2015 | 0:02
Военният министър с нечуван натиск върху шефа на “Терем” да назначи депесар за зам.-шеф!
Николай Ненчев изпълнявал поръчки на "врага си" Делян Пеевски
Кадир Кадир

Нагъл и безпрецедентен натиск, преминал в тотална преса, е упражнил министърът на отбраната – земеделецът Николай Ненчев върху висш ръководен кадър на „Терем – Флотски арсенал – Варна“

От месец насам военният министър през ден е подлагал на безобразно притискане ръководител на „Терем – Флотски арсенал“ – Варна с едно единствено искане – моментално да бъде назначен като заместник – директор Кадир Кадир, който в момента е зам.-председател на ДПС в морската столица, твърди местното издание “Афера”.

Кадир Кадир бе освободен от „Терем – Флотски арсенал“ преди три месеца. Поведението на земеделеца Ненчев по отношение на пробутването отново на завръщането на Кадир Кадир, на позицията зам-директор, в „Терем“, е преминало всякакви граници. Министърът директно е лобирал за депесаря и така на практика е осветил зависимостта си от ДПС. Протекцията на Кадир Кадир към Пеевски минава през депутата Янко Янков от ДПС.

Кадир е бил назначен в „Терем“ от правителството на Пламен Орешарски и е отговарял там за най-сладката хапка – военните имоти. След смяната на борда на директорите в „Терем“, Кадир е освободен, като през това време той излиза в болнични.

Скандалът е огромен, тъй като осветява зависимостта от ДПС на иначе пишещия се за „реформатор“ Николай Ненчев. От близкото обкръжение на премиера Бойко Борисов информират, че той вече е бил запознат с действията на военния си министър, известен с присадената си коса. Борисов е дал карт-бланш на ръководството на „Терем“ само да прецени – нужен ли им е зам-директор като Кадир Кадир или могат да проявят социална загриженост, за да го назначат като портиер на „езеро“.

Военният министър с присадената коса обаче, чрез безобразното използване на министерския си пост за лобиране за кадър на ДПС, показа как действа на практика тайната коалиция на властта с Ахмед Доган. В близките дни се очаква протежето на Пеевски Кадир Кадир да се прости завинаги с щенията си да бъде зам.-директор на „Терем“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране