24.11.2015 | 9:52
Волен отново под заплаха за арест
Прокуратурата обжалва освобождаването на лидера на "Атака" и на Чуколов пред апелативния съд

Ще бъде ли арестуван Волен Сидеров? Този въпрос отново е актуален днес. Апелативният съд в София ще разглежда протестът на Софийска градска прокуратура (СГП) срещу решението на Софийски градски съд (СГС) да освободи Сидеров срещу гаранция в размер на 6 хил. лв..

Според СГП решението на Софийския градски съд е незаконосъобразно. Обвинението настоява на двамата да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Прокурорите изтъкват, че събраните в хода на разследването множество доказателства сочат категорично за наличие на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. А опасността двамата да извършат друго е реална. СГП определи Сидеров и Чуколов като “лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани”.

Преди седмица Сидеров и Чуколов бяха задържани в ареста за кратко. На среднощно заседание обаче съдът реши, че няма опасност те да се укрият или да влияят на свидетели.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране