13.01.2020 | 18:08
Я, Христо Грозев… Или как се става разследващ журналист
Как се появи той в сделката за „24 часа“ и „Труд“ навремето?

По повод участието на Христо Грозев в сутрешния блок на Би Ти Ви, представен като международен разследващ журналист, публикуваме по-долу коментарите на други двама известни журналисти.

Преди 9 години Грозев стана известен с друго – беше представен пред медиите като собственик на австрийската фирма „БГ Приватинвест“, която притежаваше 53% от издателството на вестниците „Труд“ и „24 часа“. Съдружници му бяха Любомир Павлов и Огнян Донев с по-малкия дял. След това те придобиха мажоритарна собственост върху вестниците. Сделката беше съпроводена с много скандали и коментари кой седи зад Грозев.

Колко било лесно…

Анна Заркова

Да не съм чула вече някой колега да каже, че да си разследващ журналист е трудна работа! Един разследващ журналист, роден в България, днес по Би Ти Ви разказа как е. Подвизаваш се в младостта си в корпоративния свят, в свободното си време купуваш вестник „Труд“ и го продаваш. Така ти става хоби репортерската работа, записваш се във вестник „Ню Йорк Таймс“ на щат, обаче си живееш в Австрия, седиш си на компютъра във виенския хол и си разследваш това-онова. Така разкриваш руските шпиони в Алпите и получаваш награда. И се отбиваш при Хекимян да му разкажеш как и кога офицери от КГБ и ГРУ тайно се разхождат между Швейцария и България.

Защо не представят историята на човека Грозев?

Мирослав Иванов

Ама, не, наистина – като се канят хора като Христо Грозев в предаване да замазват положението в стил „ходят едни ГРУ-агенти из цяла Европа, не е само България, у нас даже всичко си е точно“, е добре да се представя историята на човека Грозев.
Например:

1. Как се появи той в сделката за „24 часа“ и „Труд“ навремето? (бел. ред. – Грозев беше представен като основен купувач на двата вестницика от немската ВАЦ, в съдружие с Огнян Донев и Любомир Павлов).
Кого представляваше в тази сделка? Дали не го представлява и сега?

2. Как се опита да избомби Огнян Донев и Любо Пъпката в тая сделка?

3. Кой му осигури финансирането в тая сделка?

4. Как се появи в собствеността на в. „Стандарт“, лижещ задника на управлението, само за да може да се заличи следата с директното финансиране на вестника от дружества, кредитирани от КТБ?

5. Как контролирано от него дружество си стои като собственик на русенския в. „Утро“, а как го финансира, примерно?

И така, и така.

– –
Коментарите са от фейсбук-страниците на авторите

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране