01.09.2016 | 15:54
Задържаха шефа на Агромах за обида към Борисов! Краси Радков – също в полицията
Собственикът на сайта Иван Хамбарджийски е бил задържан със заповед за 24 ч и е написал обяснение

Полицията в Благоевград проверява бизнесменът Методи Бачев, шеф на мощната строителна фирма “Агромах”, за изречени думи по адрес на премиера Бойко Борисов. На събор в симитлийското с. Черниче преди дни, Бачев взел микрофона и казал, че кметът на Симитли е е..л Бойко Борисов.

Видеоклип от събитието бе качен в сайта Pirinsko.com на 30 август. Веднага е започнала проверка. Собственикът на сайта Иван Хамбарджийски е бил задържан със заповед за 24 ч и е написал обяснение. Заедно с него е бил задържан и бизнесменът Бачев. Двамата са били освободени днес по обяд. “Възложили сме на полицията проверка за евентуално противоправно поведение на Бачев. Очакваме следващата седмица да приключи и да се прецени дали има индикации за хулиганска проява”, каза шефът на районната прокуратура в Благоевград Борислав Ковачки.

Собственикът на сайта Иван Хамбарджийски е написал обяснения, в които твърди, че е бил на селския събор, но лично не е успял да запише думите на Бачев. Видял видеоклипа във фейсбука на свой приятел и го е взел оттам. “Разбрах, че Бачев е пуснал жалба срещу мен в полицията, че ден преди събора съм го изнудвал за 10 хил. лв. Искал съм му парите за “медиен комфорт”. Това не е вярно”, каза Хамбарджийски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране