18.12.2015 | 10:54
Захариева е новият правосъден министър със 126 гласа
Разцепени парламентарни групи дадоха доверие в аванс на наследничката на Христо Иванов

След над час и половина дебати депутатите освободиха Христо Иванов от поста правосъден министър и избраха Екатерина Захариева за новия титуляр на Министерството на правосъдието със 126 гласа “за”, 66 “против” и 17 “въздържал се”.

В изявлението си пред депутатите след края на дебатите Захариева отговори на обвинението на Кънев, че е заемала само постове, за които няма кандидати, че всъщност само може да си мечтае за постовете, които са ѝ предлагали да заеме, но тя е отказвала. А освен това е заемала е поемала министерски постове в много трудни моменти за държавата по време на служебните правителства.

Тя повторно репликира Кънев, като отговори на репликата му, че присъствието на служебен министър в редовното правителство е знак за предсрочни избори. Захариева каза, че в правителството простко вече има двама служебни министри, имайки предвид екологичното министерство и Николена Ангелкова.

Захариева обеща в максимално кратки срокове да внесе Закона за съдебната власт и твърда ще отстоява явното гласуване във Висшия съдебен съвет. Като и избори останалите си приоритети.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране