29.08.2018 | 14:36
Зам.-министър Деница Николова е била служител на “Трейс” по времето на стрoителството на пътя-убиец край Своге!

Зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова е била служител на”Трейс Интернешънъл” ЕООД, чийто собственик е “Трейс Груп Холд” АД. Основният предмет на дейност на дружеството е строителство на магистрали и пътища.

Николова е взета на работа от Трейс веднага, след като е уволнена през 2013 г. от министър Терзиева. Днешния зам.-министър заема тогава високата длъжност на мениджър корпоративно планиране.

Интересна подробност е, че Николова премълчава тези факти в официалната си автобиография – https://www.mrrb.bg/bg/ministerstvo/politicheski-kabinet/denica-nikolova/

Още по-интересен факт е, че зам.-министърката заема тази длъжност точно по време на строителството на пътя-убиец край Своге, а при пускането му в експлоатация вече е зам.-министър на Лиляна Павлова.

Помагала ли е Деница Николова на бившия си работодател за печелене на поръчки и безпрепятствено издаване на обектите ще решат компетентните органи.

Не е ясно и дали същата е декларирала конфликт на интереси, както и защо е скрила тези факти от автобиографията, с което се засилват съмненията за зависимост?

Припомняме, че Николова бе дълго време ръководител на управляващия орган на “Оперативната програма за регионално развитие” от където се разпределяха милиони евро за изпълнение на строителни проекти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране