30.10.2017 | 12:02
Здравният министър Николай Петров подаде оставка
Премиерът я прие, съобщи пресцентърът на Министерски съвет

Здравният министър Николай Петров подаде оставка. Това съобщи пресцентърът на МС. Премиерът е приел оставката. Борисов влезе на заседанието на кабинета придружаван именно от Петров, което предполага, че разговорът се е състоял именно преди да се съберат министрите.

“Не мога да коментирам действията на колеги. Той така е преценил”, коментира на излизане от заседанието вицепремиерът Красимир Каракачанов. Здравният министър си отива заради скандала с разследването на бТВ, което показа финансови нарушения в полза на фирма на дъщеря му, още докато е бил шеф на Военномедицинска академия.

Според разследването Николай Петров е възложил две обществени поръчки на обща стойност около 1.6 млн. лв. на фирми, представлявани от Явор Цонев, който пък съжителства с дъщеря му Руслана Петрова. Дъщерята пък бе шеф на кабинета на бившия здравен министър Петър Москов.

По-рано сутринта зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира скандала с уговорката, че ще проверят случая, но прокуратурата е отказала да образува досъдебно прозводство след подаден сигнал. “Ще проверим случая със здравния министър Николай Петров. Доколкото разбрах, прокуратурата е била сезирана по тази тема и е отказала да образува досъдебно производство. Проф. Петров е убеден, че няма от какво да се притеснява. ГЕРБ е доказала, че когато стане въпрос за морал, никога не отстъпваме от нашите позиции и ценности”, каза още Цветанов. Очаква се изявление да направи финансовият министър Владислав Горанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране