10.11.2017 | 0:01
Журналистка нарисува “Моята България” в парламента
Депутати и министри разграбиха за минути платната на Деница Гацинска

Изложбата “Моята България” откри в парламента младата журналистка от Радио К2 Деница Гацинска. Само час по-късно платната й бяха разграбени от депутати и министри, които редовно препитва като политически репортер.

Деница не е самоук художник – завършила е паралелка с рисуване в Плевен и очевидно о е внимавала в час, за да овладее така нужната техника, за да може талантът й да се разгърне.

Морските пейзажи от Созопол, сградата на Учредителното събрание във Велико Търново, църквата “Св. Неделя”, Руската църква, уникалната сграда на земеделското министерство смело съжителстваха с мечтите и фантазиите на художничката, оживели в багри – феи, риби, чанове или просто настроения в цвят и с полъх от детството.

Лодките от Созопол си хареса председателят на Народното събрание Димитър Главчев, а депутатът от БСП Атанас Костадинов съжали, че ги е изпуснал. Костадинов се оказа ревностен почитател на таланта на Деница и грабна още няколко картини от созополския цикъл с лодки.

Регионалният министър Николай Нанков пък се захласна по образа на Учредителното събрание във Велико Търново, видяно през очите на художничката, и също не се стърпя пред изкушението на красивия Созопол. И двете платна министърът взе за своя кабинет. Платното “Феи” пък грабна актрисата Нона Йотова.

Има размах на четката, пък сподели Вежди Рашидов по адрес на младата си колежка, докато разглеждаше изложбата в компанията на друг почитател на художничката – Волен Сидеров. Самата Деница развълнувано призна, че не е очаквала такъв интерес към творбите й и благодари на ръководството на парламента за възможността този път да сподели с колеги-журналисти и с депутатите онова, което вълнува четката й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране