14.01.2016 | 20:27
Бизнесмен подарил апартамент на Лютви Местан
Изключеният от ДПС бивш председател уреждал строителни поръчки за фирма "Саварона"

Изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан е получил като подарък жилище от кърджалийска строителна фирма. Апартаментът е даден през 2004 г. като отплата за уредени строителни поръчки по линия на Министерство на образованието и науката.

Жилището на Лютви Местан се намира в нова тухлена кооперация в центъра на Кърджали, зад сградата на общинската управа. Апартаментът на ул. “Омуртаг” 4 е двустаен и е на втория етаж. През 2004 г., по оценки на брокери на недвижими имоти, пазарната му стойност е била 35 – 37 000 евро.

Жилището е дарено от собственика на строителната фирма “Саварона” Ерол Касим. В Източните Родопи е известен като доверен човек на Лютви Местан, който “печели” всички ежегодни търгове за ремонт на училищата в община Кърджали. Според КНСБ същото търговско дружество печелело и поръчките по линия на Социално-инвестиционния фонд. Това било следствие от факта, че Лютви Местан имал силни позиции в Министерство на образованието чрез лансираната от него момчилградска начална учителка Мукаддес Налбалт за зам. -министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране