28.01.2016 | 22:54
Скандал! Депутатче изпрати мутри, за да бъде избран брат му за шеф на местна структура на ДПС (видео)
Изборът на Бейхан Етем ще бъде отменен, Ахмед Доган е наредил пълна проверка по случая

Депутатът от ДПС Айхан Етем е изпратил мутри на партийно събрание, за да бъде избран брат му Бейхан за председател на местния партиен съвет в кърджалийския квартал “Възрожденци -2”. Екшънът е станал в края на миналата седмица, разказаха народни представители, които обвиняват директно колегата си, считан за протеже на Лютви Местан, за грозната случка, докладвана вече и на Ахмед Доган.

Активисти на младежката структура на ДПС трябвало да гласуват за председател на местния съвет „Възрожденци – 2″ и да изберат 7 делегати за общинската отчетно-изборна конференция на МДПС. Групата на Бейхан Етем пристигнала с над 250 кандидат членове и охранители, а 30 активисти не били допуснати в залата. 10 от приближените до депутатския брат им попречели да участват в избора на председател и делегати.

На събранието са представени заявления на хора, които са от села в Кирковско. Присъствал на скандалното събрание депутат е разговарял с един от съпредседателите на ДПС, който дал указания да се спазва Устава на партията. След това е започва пресяване и 200 от заявленията за членуване в МДПС са отхвърлени, защото кандидатите не отговарят на изискването да са адресно регистрирани в „Възрожденци”. Това изнервя обстановката обстановката. Имало е и ръкопашен бой.

младежи-дпс2

Хората на братята Етем са искали да бият общинския съвет Ферди Мурад, който напуснал сбирката преждевременно. Подал е и жалби до полицията, Областния съвет на партията и до Централното ръководство.

Решенията, взети на събранието, ще бъдат отменени. Обяснения за случилото се ще дадат общинският младежки лидер Кадир Мустафов и председателят на местния съвет „Възрожденци – 2″ Бейхан Етем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране